• Acest subiect are 4 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 18 aprilie 2023 la 18:55 de Chindea Cristian.
Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Ionut Catalin Carvaci
      22 iunie 2020
      0 urează frunze verzi

      viermi in sol

      Va rog sa ma ajutati informatii despre produsele care pot fi aplicate pentru starpirea viermelui din poza atasata. Gradina are 150-200 mp si sunt diverse flori, po.i fructiferi si gazon. Multumesc!

      # 79134

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 iunie 2020

      Buna ziua, va rugam sa ne precizati mai exact unde ati identificat viermii respectivi (in sol/in plante/pe plante) si ce fel de pagube au provocat.

      # 79136
      0 urează frunze verzi
    • Ionut Catalin Carvaci
      23 iunie 2020

      Buna ziua
      Va multumesc pentru raspunsul prompt.
      Viermii sunt prezenti in sol, in jurul plantelor, in gazon, practic pe toata suprafata gradinii.
      In gazon nu ii putem vedea dar in ultimele saptamani am fost asaltati de vrabiute si am inteles ulterior ca ele au fost atrase de acesti viermi, care par sa fie o delicatesa pentru ele. Am sperat ca vrabiutele vor curata gazonul, dar acesti viermi par sa nu se mai termine. Am mai pus putin nisip pe gazon si am constatat ca unii dintre ei au migrat pe pavele. Inca mai sunt foarte multi. Gazonul este foarte afectat, este uscat pe minim 50% din suprafata.
      Avem 3 mesteceni tineri si banuim ca sunt afectati pt ca postura lor nu este fireasca, arata ca niste plante semi-ofilite.
      Florile, in special garofitele, panselute, sunt preferate de aceste nematode. Le-am tot curatat in fiecare saptamana de cei care se pot vedea, la circa 2-5 cm adancime in sol, dar apar mereu altii si nu stim cum sa scapam de ei.
      Pomii fructiferi, trandafirii, au in jurul lor acesti viermi, dar par sa reziste. Deocamdata…
      Ce ar trebui sa facem?
      Multumim!

      # 79137
      0 urează frunze verzi
      • Chindea Cristian
        18 aprilie 2023

        Bună ziua. Ma confrunt si eu cu aceasi problema. Sunt mii de viermi care ies din pamant peste noapte si au distrus gazonul. Ati scăpat de viermii respectivi ? Îmi puteți spune care este solutia ?
        Mulțumesc.

        # 160560
        0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 iunie 2020

      Aceste insecte sunt mai greu de combatut, intrucat se afla in sol. Insa, in gazon se poate avea in vedere aplicarea unui insecticid cu spectru larg, precum K-Othrine WG 250 (K-Othrine WG 250, 20 g), aplicat prin pulverizare in doza 10 g/ 10 l apa. Pentru o actiune eficienta, este indicat ca iarba sa fie tunsa la 2-3 cm, in caz contrar, actiunea insecticidului este diminuata. Dupa aplicare, produsul insecticid trebuie lasat o anumita perioada de timp sa-si produca efectul (24-72 ore). Mai exact, sa ramana acolo unde este aplicat si sa elimine orice daunator intra in contact cu el. In aceasta perioada, este interzis accesul pe perimetrul tratat a oricaror altor vietuitoare non-vizate. Accesul va fi repermis, numai dupa ce, dupa perioada sus-mentionata, suprafata tratata este udata din belsug cu apa (minim 30 minute). In acest mod, produsul este spalat si se elimina riscul unor contacte ulterioare nedorite.
      In cazul plantelor, se pot face unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile cu un insecticid cu spectru larg de actiune, precum Faster (Faster 10 CE, 2 ml (fiole)), aplicat prin pulverizare in doza 2 ml/ 6 l apa.

      # 79138
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de Exterior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi