Vierme pe lastari la mure

Acest subiect conține 4 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Lenutza 2 august 2016 la 5:58 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 4 Răspunsuri
 • #6980 Răspuns
  Lenutza

  Avem cateva tufe de mur, 6 soiuri cu tepi si fara tepi ,cele fara tepi au in interiorul rugului ( de anul Ii ) un canal facut de un vierme ,se usuca rugul cu tot cu fructe. Ce putem face ? Multumim.

 • #7011 Răspuns
  Tom Botanistul

  Daca daunatorii au plecat deja pe lastari, este destul de dificila combaterea acestora. De exemplu, se pot injecta in lastari solutii de insecticide cum ar fi Karate Zeon (http://www.botanistii.ro/syngenta-karate-zeon-50-cs.html), 2 ml diluati in 10 l de apa, Faster (http://www.botanistii.ro/alchimex-faster-10-ce.html), 2 ml diluati in 8 l de apa ori Decis Mega (http://www.botanistii.ro/bayer-garden-decis-mega-ew50-fiole.html), 3 ml diluati in 10 l de apa. Totusi, cel mai indicat este ca partile atacate sa fie eliminate din cultura, apoi arse, deoarece maduva lastarilor a fost consumata in procent destul de mare, iar refacerea va fi minima.

 • #7021 Răspuns
  Lenutza

  Multumim, asa am inceput cu eliminarea rugilor atacati . Ce putem face la toamna, si primavara 17 ?

  • #7026 Răspuns
   Tom Botanistul

   La toamna si in primavara se va lucra pamantul la adancime mare, pentru a distruge larvele, si de a le expune la temperaturi scazute sau pradatori. Dupa intrarea in repaus vegetativ se poate aplica uleiul horticol Confidor Oil (http://www.botanistii.ro/bayer-confidor-oil.html).

   • #7042 Răspuns
    Lenutza

    Multumim.

Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">