Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Bogdan
   15 august 2023
   1 urează frunze verzi

   Viburnum (Calin), Varfuri maronii

   Varfuri maronii la un viburnum plantat acum cateva luni. Am incercat tratament cu cabriotop + acaricid + cropmax cu 6 zile in urma, insa nu pare ca ar avea vreun rezultat.
   Aveti si alte recomandari pentru acest caz?

   Multumesc!

   # 181434

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   16 august 2023

   Buna ziua. Simptomele care se observa pe frunze sunt similare cu cele provocate de actiunea unor factori abiotici necorespunzatori (temperaturi ridicate, expunerea indelungata la radiatiile solare puternice, vant puternic si uscat, seceta, respectiv alte conditii nefavorabile), afectiune cunoscuta drept “leaf scorch”. De moment, puteti avea in vedere indepartarea frunzelor puternic afectate, iar pentru a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, puteti avea in vedere administrarea unui fertilizant foliar: Terra-Sorb Foliar, 100 ml, prin pulverizare, in doza de 25 ml/10 L apa, conform instructiunilor din descrierea produsului. Se pot efectua 2 tratamente, la interval de 10-14 zile intre ele, dimineata devreme, atunci cand temperaturile nu sunt foarte ridicate.
   Totodata, pentru regenerarea plantei, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant precum: Ingrasamant Arbori si Arbusti Manna, 1 litru, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.
   Pentru informatii suplimentare referitoare la ingrijirea acestor specii va rugam sa consultati si articolul nostru: Viburnum, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 181565
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

viburnum-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Viburnum (Calin)

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi