Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Alina
   23 octombrie 2023
   2 urează frunze verzi

   Viburnum (Calin), frunze uscate de la varf

   Buna ziua, un calin plantat in mai – prins, cu multe frunze noi, de vreo cateva saptamani da semne de uscare dinspre varf spre baza frunzei. Soarele nefiind asa puternic, nu este arsura solara – cu ce tratament as putea da, avand in vedere si vremea rece care va urma?
   De asemenea – trebuie protejat cu ceva la iarna?
   Multumesc!

   # 190217

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   24 octombrie 2023

   Buna ziua! Daca nu puteti observa daunatori pe planta, cel mai probabil deprecierea a aparaut din cauza unui stres provocat de o serie de factori, printre care amintim: seceta, vantul uscat, respectiv alte conditii nefavorabile (afectiune cunoscuta drept “leaf scorch”), o posibila carenta nutritiva, schimbarile de temperatura din aceasta perioada, instalarea unor agenti patogeni, plantarea in timpul vegetatiei (stresul suferit la plantare poate avea efecte pe o perioada mai indelungata de timp, in functie de capacitatea de prindere si regenerare a plantei, respectiv de conditiile de mediu si de ingrijire oferite).
   De moment, se recomada eliminarea frunzelor depreciate si distrugerea acestora prin ardere. In aceasta perioada, pentru a spori rezistenta la seceta si inghet, precum si pentru a imbunatati echilibrul hidric al plantei, este indicata administrarea unui ingrasamant cu un continut ridicat de potasiu: Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg. Acesta se administreaza prin imprastiere in jurul plantelor, urmat de incorporare usoara si udare, conform recomandarilor de pe eticheta.
   Evolutia plantei pe viitor nu poate fi precizata.
   Pentru informatii suplimentare referitoare la ingrijirea acestor specii va rugam sa consultati si articolul nostru: Viburnum, informatii si sfaturi de ingrijire

   # 190250
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

viburnum-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Viburnum (Calin)

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi