Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ionuț Mortoiu
      7 septembrie 2020
      7 urează frunze verzi

      varza – combinare tratament – insecticid, fungicid si ingrasamant foliar

      Buna ziua,ma confrunt cu o problemă la varză, am stropit cu coragen si l-am coragen si l-am combinat cu decis expert +foliar almagerol, apărut pe fruneze o culoare ruginie sa îngălbenit fruzele,ce tratament trebuie sa folosesc pentru regenerare? Pot să folosesc un fungicid ridomil gold +insecticid actara+foliar almagerol, este ok ,astept raspuns, mulțumesc frumos!

      # 72169

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 septembrie 2020

      Buna ziua, produsele Ridomil Gold MZ 68 WG si Actara 25 WG nu prezinta omologare pentru cultura de varza. In acest caz, puteti aplica un fungicid cu spectru larg de actiune, precum Amistar (Amistar, 10 ml), in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare. Pentru a spori eficacitatea fungicidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L apa.
      Este indicat sa respectati timpul de pauza intre ultimul tratament si momentul recoltarii, mentionat pe eticheta produsului.
      In cazul tratamentelor se poate amesteca un fungicid cu un insecticid, daca acestea sunt compatibile din punct de vedere fizico-chimic. Pentru a stabili compatibilitatea, trebuie sa aveti in vedere ca inaintea utilizarii unui amestec de produse (fungicide, insecticide, ingrasaminte lichide) sa se efectueze un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa. Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala atat a produselor de protectia plantelor, cat si a ingrasamintelor sau reducerea la minimum a numarului de componente din amestec.

      # 72170
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

varza-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Varza

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi