Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Vasut Diana
      21 mai 2020
      0 urează frunze verzi

      Varfuri uscate si despicate la orhidee

      Bună! Observ la tot mai multe frunze ale orhideei varfurile frunzelor uscate si crapate. Din ce cauza se produce acest lucru?
      Mentionez ca o ud prin scufundare numai atunci cand radacinile sunt sidefii, nu o pulverizez pe frunze, doar le șterg uneori cu o laveta. Ghiveciul este transparent si amplasat la o fereastra cu orientare vestica, dar protejata de balcon.
      In perioada de dezvoltare vegetativa i-am administrat ingrasamant (tip baton), a scos 2 frunze noi si multe radacini. De o saptamana a iesit o noua tija, si ii administrez un alt tip de ingrasamant pentru inflorire.
      Mentionez si ca o tin in aceeasi parte a incaperii, unde tin si alte flori precum ficusul din imaginea 4. Acesta are si el probleme cu frunzele, 2 sunt uscate pe margine si prezinta zone albicioase ca de plastic. Le-am indepartat, dar observ ca in sol sunt mici insecte maronii. Se poate sa fie orhideea si celelalte plante in pericol?
      Aceleasi insecte le gasesc si la Calathea roseopicta, care prezinta unele frunze cu marginile usor uscate. Am pulverizat-o pe frunze si s-au patat foarte tare asa ca m-am oprit. Am pus in schimn in tavita ghiveciului pietris si apa pentru a asigura umiditatea.
      Deci sa fie oare de vina acele mici insecte pentru distrugerea frunzelor plantelor?
      Multumesc anticipat!

      # 68004

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 mai 2020

      Buna ziua, brunificarea varfurilor poate fi un simptom al acumularii de saruri, cauzata de fertilizarea in exces. Pentru prevenirea acumularii de saruri, se recomanda administrarea de apa fara ingrasamant o data pe luna in vederea spalarii substratului. Informatii utile despre ingrijirea orhideelor gasiti in articolul urmator – https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/.
      In cazul ficusului, se poate aplica un fungicid cu spectru larg de actiune, precum Amistar (Amistar, 10 ml), aplicat prin pulverizare in doza 10 ml/ 10 l apa. Se recomanda aplicarea a unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele.
      De asemenea, se poate utiliza si o capcana adeziva pentru monitorizarea si controlul insectelor zburatoare din substrat precum Impact yellow (Impact – yellow adeziv insecte). Este foarte important de stiut ca umiditatea ridicata in substrat sau aer poate fi una dintre cauzele aparitiei acestor insecte.

      # 68009
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi