Varf ingalbenit rosii si frunze curbate

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 27 iunie 2017 la 12:16 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #12918 Răspuns
  Madalin

  Am san marzano 100fire si li se ingalbeneste vârful si buchetul floral. La alt soi vârful rasicit si slab dezvoltat la fel si frunzele de la vârf sunt alungite. Menționez ca am avut bai cu pureci negri si musculițe albă dar am scăpat de ei. Solarul este fff bn aerisit si irigarea se face corespunzător.

 • #13821 Răspuns
  Tom Botanistul

  Sunt 2 motive pentru care pot apare simptomele din imagini.
  1. Atacul daunatorilor din trecut, din cauza carora frunzele s-au deformat. De asemenea, afidele (inclusiv musculita alba) sunt transmitatoare de virusi. Depinde la cate plante sunt prezente simptomele. Daca daunatorii au fost eliminati complet este foarte bine.
  2. Dereglare fiziologica produsa de: Temperatura ridicata a solului, umiditate mare a solului si prezenta populatiei de microorganisme bacteriene / fungice in sol.
  Uscarea solului inainte de udare poate fi o rezolvare, si reglarea ph-ului.
  Puteti adminstra foliar un ingrasamant cum este Cropmax (http://www.botanistii.ro/holland-cropmax.html), 20 ml dizolvati in 10 litri apa. Pe langa complexul de micro si macroelemente, acesta contine si stimulatori de crestere care vor ajuta la refacerea plantelor.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">