Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Diana
      27 iulie 2022
      2 urează frunze verzi

      Uscarea frunzelor la paulownia in ghiveci

      Aceste plante de paulownia au fost puse la făcut de rădăcini acum câteva luni. Sunt in pământ de doua luni și le-a mers foarte bine însă acum din 12 au mai rămas 4 care și ele dau semne de uscare. Sunt ținute in aer liber pe balcon ( exterior )! Ce as putea sa fac sa le salvez?
      Menționez ca au stat in apa la făcut de rădăcini aproximativ 40 zile!
      Va mulțumesc!

      # 136242

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 iulie 2022

      Buna ziua. Simptomele care se observa pe frunze sunt similare celor provocate de actiunea unor factori abiotici necorespunzatori, precum spatiul insuficient pentru dezvoltarea radacinilor, arsuri solare sau lumina insuficienta, vant puternic si uscat, seceta, carente nutritive, udarea necorespunzatoare, respectiv alte conditii nefavorabile si stresul suferit la plantare. Intrucat paulownia este o specie exotica cu crestere rapida, pentru o dezvoltare optima, aceasta necesita spatiu suficient atat la nivelul radacinilor, cat si la nivelul coroanei.
      Intrucat succesul plantarii/transplantarii este redus in perioada in care ne aflam, puteti avea in vedere asigurarea conditiilor de mediu si de ingrijire specifice acestor plante, conform celor descrise in articolul nostru: Paulownia, informatii si sfaturi de ingrijire. Se recomanda eliminarea frunzelor puternic afectate si indepartarea plantelor provenite din alte specii, aflate in ghivecele cu Paulownia. Preventiv, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament fitosanitar, cu un fungicid biologic precum Dynamic, 100 g, prin udare la radacina, in doza de 10 g/ 10 L apa, conform instructiunilor din descriera produsului. Acesta, pe langa efectul de combatere a eventualelor boli, are efect de stimulare a dezvoltarii, respectiv de intarire a rezistentei plantelor. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Simultan, se poate aplica un ingrasamant foliar ce stimuleaza regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, precum Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml sau Foliartal 13-13-13 + Micro, 1 litru, conform instructiunilor de pe eticheta produselor.
      Incepand din a doua parte a lunii august, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant cu continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg, prin imprastiere la suprafata substratului, urmat de incorporare usoara si udare, conform instructiunilor din descrierea produsului. Acest ingrasamant sporeste rezistenta la seceta si inghet, imbunatatind totodata echilibrul hidric al plantelor.
      Ulterior, in perioada repausului vegetativ, se recomanda plantarea exemplarelor de paulownia in sol fertil (sau transplantarea in containere de dimensiuni mari, in substrat adecvat, precum Substrat de gradina 20 litri).
      Avand in vedere starea actuala a plantelor din fotografii si aspectele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestora pe viitor.

      # 136301
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

paulownia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Paulownia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi