Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Elena
      11 februarie 2022
      3 urează frunze verzi

      uscarea frunzelor la dracaena

      Am plăntuța de aproximativ 1 an. Pana acum nu a avut nicio problema, însă recent am observat ca brusc toate frunzele s-au uscat la vârfuri, iar pe unele frunze au apărut puncte albe. Mentionez ca nu am schimbat nimic in rutina de îngrijire. Este poziționată lângă fereastra, departe de calorifer, ferita de razele soarelui, udata o data pe saptamana, pulverizez doar apa plata pe frunze de 2 ori pe luna, sterg frunzele o data pe luna cu pânza umeda. I-am schimbat acum 5 luni pământul cu unul dedicat și într-un ghiveci mai mare. I-am verificat umiditatea și pare ok, solul este unul ușor, temperatura este pana in 22 de grade iarna și 30 vara.
      Mulțumesc pentru eventualul răspuns!

      # 117667

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 februarie 2022

      Buna ziua, din descrierea oferita si din imaginile inserate, planta pare ca sufera din cauza umiditatii scazute a aerului din incinta, aceste specii prefera ca umiditatea aerului sa fie usor ridicata, astfel se recomanda pulverizarea periodica a frunzelor cu apa. In ceea ce priveste udarea, este important sa-i asigurati moderat plantei cantitati suficiente de apa, pentru ca intreg substratul sa fie imbibat si implicit, toate portiunile sistemului radicular sa fie alimentate cu apa. Totodata, se recomanda ca udarile sa se efectueze atunci cand substratul este uscat in profunzime, iar surplusul de apa sa nu stagneze (verificati orificiile pentru drenaj, sa nu fie obturate), deoarece poate determina sufocarea radacinilor si aparitia bolilor. In continuarea se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru aceste specii, precum Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru, acesta stimuleaza metabolismul plantelor, influentand pozitiv cresterea si dezvoltarea acestora. Referitor la punctele albe, este indicata indepartarea acestora folosind o laveta umeda, daca se observa daunatori va rugam sa inserati cateva fotografii cat mai clare
      Pentru mai multe informatii legate de ingrijirea acestor specii, puteti urmari articolul nostru: Dracaena, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 117706
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Dracaena

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi