Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Burz Alina
   14 ianuarie 2022
   1 urează frunze verzi

   uscarea frunzelor de la baza spre vârf la garoafe

   Am garoafa din martie 2021 și atunci am mutat-o în ghiveciul unde este acum. A tot crescut și a avut flori din martie 2021 pana acum. De fiecare data când se usucă o floare o îndepărtez. A fost tot timpul pe pervaz unde are lumina toată ziua dar nu lumina directa de la soare (poate doar 2-3 ore spre apus). Tot timpul i-am pus apa în farfurioara de la ghiveci, odată la cateva zile. De câteva luni am observat ca frunzele de la baza plantei se usucă. Nu știu dacă e normal sau nu. Acum observ ca frunzele au tendința sa se usuce și mai sus pe tija,mergand spre vârf. Anul trecut am avut probleme și cu un fel de paduchi dar am folosit o soluție pentru a scăpa de ei. În decembrie și ianuarie i-am administrat îngrășământ pentru plante cu flori. Mi se pare destul de „palida” acum. Frunzele nu mai au aspectul sănătos pe care îl aveau, și au revenit paduchii (am pulverizat deja o tura de soluție pentru ei)
   Întrebarea dacă planta are vreo boala anume și cum pot sa o ajut.

   # 115444

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   14 ianuarie 2022

   Buna ziua, dupa inflorire aceste specii au tendita de degarnisire, de asemenea simptomele aparute sunt cauzate si de atacul daunatorilor. Se recomanda aplicarea ingrasamantului AMN BonaVita, 500 ml , doza fiind de 40 ml/ 10 L apa, acest ingrasamant stimuleaza dezvoltarea radacinilor si rezistenta plantelor la factorii de stres. Pentru alte informatii despre aceste specii puteti urmari articolul nostru https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-garoafe/.

   # 115458
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

garoafe-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Garoafe

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi