Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Sarmoiu Bogdan
      5 noiembrie 2018
      0 urează frunze verzi

      uscare ramuri brad

      Buna ziua, va deranjez cu o întrebare. Am trimis si careva poze, care ar fi cauza uscării ramurilor? Bradul are în jur la 40 ani. Mulțumesc.

      # 61054

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 noiembrie 2018

      Chiar daca le incadram in categoria plantelor cu frunze „vesnic verzi”, coniferele nu isi pastreaza acele pentru totdeauna. Caderea acelor (frunzelor) la conifere, toamna, este un fenomen natural. Este normal sa se intample asa, cu acele mai „batrane”, cele aflate mai aproape de trunchi (la baza ramurilor). Mai intai se ingalbenesc sau se brunifica, dupa care vor cadea. In fiecare an, coniferele pierd ace, in fiecare an apar cresteri noi. Cresterile noi, din primavara, din varfurile ramurilor sunt semne ca arborele este sanatos. Acum, durata de viata a acelor, depinde de specie. De exemplu, pinii isi schimba acele la fiecare 2-3 ani, molidul la 3-5 ani etc.
      Cateodata caderea acelor este masiva, fara a observa atacul unor insecte sau simptomele unor boli. Atunci cauzele le cautam in mediul inconjurator, la factorii de mediu care pot provoca un stres plantei, cum ar fi seceta sau inundatiile. De retinut ca, de exemplu, in cazul unor inundatii (perioade indelungate cu precipitatii abundente), primele simptome la conifere pot apare si dupa 3-4 ani. In cazul secetei, afectate sunt in primul rand radacinile responsabile de absorbtia apei si a nutrientilor, iar primele simptome vizibile sunt caderea acelor. Mai puneti pe lista temperaturile extreme (canicula sau gerurile) si problemele legate de sol (textura, salinitate) sau spatiul insuficient pentru crestere si ganditi-va care anume din factorii enumerati ar fi putut cauza caderea acelor la plantele dvs.
      In primavara, dupa 15 aprilie (daca temperaturile va permit), administrati-i un ingrasamant special pentru conifere pentru a-i asigura un start bun la pornirea in vegetatie: Ingrasamant conifere si arbusti decorativi Hauert, 1 kg.

      # 61056
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi