uscare brad la baza si pe interior

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ela Botanista, Ajutor in Gradina 24 iulie 2019 la 3:39 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #23605 Răspuns
  adriana

  buna ziua,
  am un brad plantat in urma cu 17 ani in curte si de ceva vreme sufera ( de vreo doi ani). Se usuca la baza coroanei, pe interior, din ce in ce mai rau, ii cad ace in continuu, are pe alocuri zone ingalbenite si maronii, iar scoarta a inceput sa se desprinda pe alocuri si are si scurgeri de rasina. Nu a fost tratat cu niciun fel de solutie. Va rog sa ma sfatuiti cu ce pot sa il tratez. va trimit atasat poze.

 • #23626 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, la interior este normal sa se degarniseasca, deoarece acolo nu patrunde lumina.
  La exterior, se observa ca sunt afectate doar cele de langa acoperisul respectiv (fotografia 4), care probabil il si umbreste (par a fi cateva ramuri sub el) si de asemenea, in timpul zilei, din cauza temperaturilor ridicate, acesta se incalzeste si degaja caldura.
  Daca doriti, puteti aplica un fungicid pe baza de cupru precum Coppermax (https://www.botanistii.ro/nufarm-fungicid-coppermax-30-g.html), 30 g/15 l apa, atat cat reusiti sa ajungeti.
  Verificati scoarta, mai exact, portiunile ce se pot desprinde si va rugam sa ne precizati daca sunt prezenti daunatori. Va asteptam raspunsurile.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">