un tratament pt combaterea bolilor ce imi recomandati la o cultura de capsuni?

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 14 aprilie 2015 la 3:53 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #796 Răspuns
  cosmin florin

  Buna ziua un tratament pt combaterea bolilor ce imi recomandati la o cultura de capsuni?

 • #798 Răspuns
  Tom Botanistul

  Va fi necesar sa efectuati un tratament cu un fungicid cum ar fi Dithane (http://www.botanistii.ro/dowagro-dithane-m-45.html ), 20g la 10l de apa, sau Topsin ( http://www.botanistii.ro/nippon-topsin-70-wdg.html ), 10g la 14l de apa.
  Mai multe detalii legate de tratamentele capsunului puteti gasi accesand http://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-arbusti-capsuni/ .

 • #2450 Răspuns
  anca lazar

  o problema la o cultura de capsuni unele plante se incretesc frunzele si fructele nu se dezvolta la radacina. Daca o tai nu este de o culoare galbuie din contra este ca un lemn uscat ar putea fi vorba de o inbolnavire si cu ce virus le-am stropi de o saptamana cu Aliette direct la radacina le-as mai putea da un tratament. Dupa cat timp se mai pot salva plantele bune exista riscul sa se inbolnaveasca toate va rog frumos sa ma sfatuiti ce as putea face in parcela respectiva se mai pot planta capsuni.

 • #2453 Răspuns
  Tom Botanistul

  In cazul produsului Aliette, nu este recomandat ca stropirea sa se faca la radacina. Exista posibilitatea ca fungicidul sa fi ars radacina plantelor.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">