Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Bogdan Muscalau
      21 octombrie 2020
      0 urează frunze verzi

      Tuja uscata

      Buna ziua, am o problema cu pomisorii mei tuia, 5 la numar, in perioada aceasta, de vreo 3 saptamani ca sa zic asa au inceput sa se vestejeasca, le au cazut multe ramuri si au ramas cam cheliosi. Mi as dori sa ii ajut sa le dau putere sa se simta bine si sa inverzeasca. Ii ud cam o data la 2 zile, pana se umple tacita de sub ghiveci cu apa, din care își mai trag ei apa în următoarele 2 zile. Ca și insecte, am văzut ca au stat pe ei toamna aceasta multe plosnite verzi și maro, pe care le am gonit cât de mult am putut. Și alte insecte la nivelul pământului, ca niște musculițe. Ce tratamente as putea sa le aplic ?

      # 60542

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 octombrie 2020

      Buna ziua. Simptomele aparute pot fi cauzate de umiditatea ridicata la nivelul radacinilor. Este important sa asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar substratul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire.
      In cazul in care nu prezinta daunatori, este indicat sa eliminati partile uscate, apoi puteti aplica un tratament preventiv cu un fungicid care contine atat cupru cat si mancozeb, precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g), in doza de 25 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare. De asemenea, puteti administra un ingrasamant precum Activator Organic Sol (Activator Organic pentru Sol, 350 ml). Se aplica prin udare la radacina in doza de 10 ml/ 1 l apa. Acesta sporeste activitatea microbiana si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor, stimuland astfel si regenerarea plantelor. Aplicarile se pot repeta la aproximativ 2 luni, pe parcursul perioadei de vegetatie.
      In anul urmator, incepand din primavara, pentru a preveni aparitia brunificarii, se poate administra ingrasamantul Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), in doza de 25 ml/ 10 l apa, aplicat prin pulverizare. Este indicata repetarea administrarii acestui ingrasamant pe parcursul perioadei de vegetatie, la trei-patru saptamani.

      # 60547
      0 urează frunze verzi
    • Bogdan Muscalau
      4 noiembrie 2020

      Buna ziua, am aplicat tratamentul sugerat de dvs astăzi. Am mai observat doua lucruri. Primul ar fi că la rădăcina plantei este mai mult nisip decât pământ, când i am cumpărat așa erau în ghiveciul mic și am completat intr un ghiveci mare cu pământ de conifere, însă la rădăcina a rămas acel nisip și pare să ocolească apa. Al doilea ar fi prezenta a zeci de insecte mici care sar, că niște greieri mult mai mici și care stau la nivelul solului și rădăcinii. As dori sa știu dacă sunt dăunători și ce pot sa fac in legătură cu asta. Mulțumesc!

      # 60548
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi