Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Lucian Purcaru
      17 aprilie 2019
      0 urează frunze verzi

      tuia smarald cu varfuri galbene

      Buna ziua, am 4 Tuja smarald ( 2 de 10 ani și 2 de trei ani ) și 2 Tuja argintii (10 ani) .
      Doar cele smarald au vârfurile îngălbenite , cam 1-2 MM, absolut toate frunzulițele aflate spre exteriorul coroanei. Cu cât intri mai spre interior, spre tulpină, vârfurile galbene dispar și frunzulițele sunt verde crud. Toate tujile au fost tunse acum o lună, la două zile fiind stropite cu Champ 77. Acum două săptămâni le-am stropit pe frunze, atât în interiorul cat și in exteriorul coroanei cu sare amară, pregătită conform instrucțiunilor de pe flacon. Udarea se face la rădăcină, 10 l o dată pe săptămână. Menționez că primele vârfuri galbene le-am văzut la ieșirea din iarna, înainte de a efectua toate procedeele de mai sus, iar acum s-au răspândit la toate frunzulițele exterioare. Unde am greșit, sau ce s-a întâmplat și cum le pot salva. Repet, asta se întâmplă doar la smarald deși toate tujile au suferit aceleași procedee/tratamente. Anul trecut am procedat identic și tujile au fost foarte sănătoase

      # 59753

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      17 aprilie 2019

      Multumim pentru detaliile furnizate. Ingalbenirea ramurilor poate reprezenta debutul unei carente de magneziu, insa dumneavostra ati specificat ca ati aplicat sare amara, iar pentru eventualitatea in care se poate instala o boala ati efectuat tratamente cu Champ.
      Avand in vedere ca deja ati aplicat aceste tratamente este indicat sa urmariti evolutia lor o perioada (pentru a avea timp sa isi faca efectul), iar daca simptomele nu se amelioreaza, va rugam sa reveniti cu poze si detalii noi, pentru a stabili cu ce mai trebuie intervenit.

      # 59756
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi