Vezi 1 fir de răspunsuri
    • violeta
      14 aprilie 2020
      2 urează frunze verzi

      Tuia-se usuca imediat dupa plantare

      buna ziua, am, plantat 7 tuya la 180-200 cm cham columnaris la sfarsitul lui martie 4 in ghiveci si , restul in gradina din fata blocului la plantare am folosit pamant pt conifere de la dedeman si pamant de gradina mai mult de asemenea la mocirlire am folosit un capacel de ingrasamant lichid de la agro sare amara la 3 l de apa i- am lasat o jumatate de ora ,oare am gresit ca iam lasat in acest continut de sare amara un capac la 3 l de apa, au inceput sa se usuce ii cad frunzele la nici o luna de plantare i-am udat 10 zile apoi la 4 zile doar la radacina si deodata cu 5-7 litri de apa, mustea apa in ghiveci,, dar pe coroana nu i-am udat niciodata, ce se intampla isi mai revin au o boala sau sunt in Perioada de adaptare dupa plantat spuneti mi va rog respectuos ce sa fac cu ce ii tratez daca este cazul, 0 problema ar mai fi ca cu cateva zile inainte de plantare am vazut viermisori pe pamantul de gradina rame daca am folosit din acel pamant poate fi o problema se poate rezolva, multumesc

      # 79396

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 aprilie 2020

      Buna ziua, este important ca exemplarele de conifere sa se planteze/transplanteze cu balot de pamant pe radacina, iar sistemul radicular sa fie bine dezvoltat, proportional cu varsta arborelui si cu partea vegetativa. Nu se recomanda operatiunea de mocirlire in cazul conifereler, si nici modul in care ati aplicat Sarea Amara. Avand in vedere ca plantarea nu s-a efectuat corespunzator, arborii au fost afectati si cel mai probabil nu isi vor mai reveni. Mai multe inforamatii despre cum se realizeaza plantarea, sunt prezentate in articolul urmator: Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali.

      # 79397
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi