Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Tinjala marius
      12 octombrie 2020
      7 urează frunze verzi

      tuia se ingalbeneste din interior catre exterior

      Buna ziua am plantat aceste plante anul trecut in luna septembrie iar de aproximativ 3 saptamani au inceput sa se usuce si sa cada frunzele. In aceasta primavara am făcut 2 fertilizari cu ingrasamant pentru tuia. Iar in luna august o fertilizare cu ingrasamant foliar. Apa au avut la discretie până în luna august….find in zona de munte a plouat foarte des. Se pe 15 august pana 15 septembrie au fost udate de 2…3 ori. Care poate fi cauza? Se usucă de la interior spre exterior si frunzele se desprind cu ușurință!Sarea amara ajuta in acest caz?

      Upload Errors:
      1. 20201009_153200.heic: Regret, acest tip de fișier nu este permis din motive de securitate.
      # 60478

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 octombrie 2020

      Buna ziua, din pacate, pozele nu au fost atasate. Va rugam sa le reatasati, insa cu un alt format (jpg). De asemenea, va rugam sa ne precizati daca ati sesizat prezenta daunatorilor (de exemplu, orificii pe ramuri, tulpina etc.).

      # 60479
      1 urează frunze verzi
    • Tinjala marius
      13 octombrie 2020

      Nu am observat dăunători singura chestie ar fi pe anumite frunze niste puncte negre. Am atasat fotografie.

      # 60480
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 octombrie 2020

      Buna ziua, de obicei, la conifere, uscarea si degarnisirea frunzelor de pe anumite portiuni pot fi provocate de factori de mediu, in special umiditatea excesiva, persistenta din sol, drenajul slab, care blocheaza procesele de absobtie prin anumite portiuni ale radacinii. Totodata, precipitatiile abundente din ultima perioada, prin cresterea umiditatii din aer, pot favoriza dezvoltarea si aparitia bolilor foliare, ce se manifesta prin simptome similare celor prezente la plantele dumneavoastra. Astfel, este indicat sa curatati arbustii de portiunile afectate, deoarece nu isi vor mai reveni si sa aplicati 2-3 tratamente cu fungicide specifice afectiunilor la conifere, precum Ridomil Gold (Ridomil Gold MZ 68 WG, 25 g) sau Champ (Champ 77 WG, 20 g). Este recomandata alternarea celor doua produse la intervale de 7-10 zile (astfel, daca aplicati intai fungicidul Ridomil Gold, ulterior, dupa 7-10 zile, veti aplica tratamentul cu Champ, iar dupa alte 7-10 zile, veti reaplica primul fungicid). De asemenea, se recomanda afanarea solului de la baza acestora si mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie. De asemenea, este important sa le asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire.
      Momentan, este indicat sa administrati un tratament cu un ingrasamant special pentru imbunatatirea calitatii solului, ce sporeste activitatea microbiana si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor, stimuland astfel si regenerarea plantelor: Activator Organic pentru Sol, 350 ml.
      In urmatorul an, incepand din primavara si pe tot parcursul perioadei de vegetatie, este indicat sa administrati un fertilizant foliar special pentru conifere: Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a arborilor.

      # 60485
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi