Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alexandru
      17 noiembrie 2020
      0 urează frunze verzi

      Tuia-ramuri uscate la baza

      Buna ziua. Am cumparat si eu zilele trecut tuia smaragd (1.3m-1.4m) iar ieri au fost plantati. Tuia au fost crescute în ghiveci. Deasemenea am mai primit de la pepiniera respectiva și un recipient cu razormin (au spus sa folosesc 1 capac jumătate la o galeata de apa pentru fiecare tuia si sa repet de 3 ori procedura la interval de 1 saptamana). Acum mie îmi par ca au niște uscăciune pe la baza lor si nu stiu daca este normala , sau dacă sunt bolnavi si ar trebui sa le fac si alt tratament inafara de razormin, sau dacă sa folosesc si alt ingrasamnt. Specific ca partea uscata este doar pe interior și in partea de jos.
      O alta problema ar fi la ce interval de timp trebuiesc udați, din ce am observat și cand am scos pământul sa ii plantez solul este umed, oare este suficient sa ii ud cu o galeata cu apa pe săptămână când Le dau cu razormin?

      Multumesc

      # 60583

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      17 noiembrie 2020

      Buna ziua. De obicei, la conifere, uscarea frunzelor de la baza plantei/din interiorul coroanei reprezinta un proces normal deoarece lumina nu reuseste sa patrunda printre ramurile dese. In acest caz, este indicat sa indepartati portiunile uscate si sa efectuati 2-3 tratamente la un interval de 7-10 zile cu Razormin, in doza de 30 ml/10 L apa, aplicat prin udare.
      Referitor la udare, in prima luna de la plantare, aceasta trebuie sa se faca regulat, astfel incat solul sa se pastreze reavan, nu umed. Ulterior, este important sa asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire.
      In anul urmator, incepand din primavara, pentru a preveni aparitia brunificarii, se poate administra ingrasamantul Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), in doza de 25 ml/ 10 l apa, aplicat prin pulverizare. Este indicata repetarea administrarii acestui ingrasamant pe parcursul perioadei de vegetatie, la trei-patru saptamani.
      Pentru mai multe informatii despre plantare si ingrijire tuia, puteti accesa articolul nostru (https://www.botanistii.ro/blog/thuja-cum-sa-plantezi-si-sa-ingrijesti-acest-arbore/).

      # 60588
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi