Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Robu Cristina
   15 septembrie 2023
   2 urează frunze verzi

   Tuia, frunzis ingalbenit

   Buna ziua,
   Din pacate, am observat de cateva saptamani ingalbenirea frunzelor la tuia si uscarea lor. Se usuca toata creanga respectiva si se extinde. In trecut am mai avut probeleme cu ei, dar nu atat de rau. Din pacate, unul din braduti s-a uscat pe jumatate deja. Am folosit acum 3 saptamani un amestec de zeama bordeleza si zoxis si dupa o saptamana am udat cu ingrasamant AMN Verde. Sunt udati relativ regulat, la o saptamana, sau doua daca ploua. Solul este argilos. Nu avem aspersoare pt gazon. As vrea sa stiu daca am procedat corect si ce trebuie facut ca sa ii salvez. Nu oserv niciun daunator pe frunze, doar ca sunt galbene si ruginesc.
   Multumesc.
   Cristina

   #184916
  • Spațiul pentru comentarii este închis iar cuvintele pot decide să-și ia o pauză, uneori.

   Acesta este momentul potrivit pentru a ne relaxa și a ne bucura de informațiile pe care le-am găsit deja.

   Tom BotanistulSPECIALIST
   15 septembrie 2023

   Buna ziua! Daca nu ati observat daunatori/larve/orificii, cel mai probabil deprecierea a intervenit in urma unui cumul de factori abiotici, precum: udarea necorespunzatoare, carente nutritive, tasarea excesiva a solului in zona respectiva, structura, textura si calitatea nepotrivita a solului, prezenta unor substante sau saruri nocive in sol, prezenta unor obiecte care au impiedicat dezvoltarea optima a unei portiuni din sistemul radicular al plantelor respective, conditiile climatice neprielnice din ultima perioada, lipsa udarii regulate si a fertilizarii adecvate, efectuarea udarii cu apa rece, boli fungice si altele, etc. Recomandarile noastre privind tratamentele ce se pot aplica, precum si alte sfaturi utile, sunt descrise intr-un subiect similar in Comunitatea Botanistii: https://www.botanistii.ro/forum/informatii-despre/tuia-usor-uscata-pleostita/

   #184970
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Arbori si arbusti coniferi

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi