tuia cu ramuri uscate in interior

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ela Botanista, Ajutor in Gradina 18 iulie 2019 la 11:59 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #23474 Răspuns
  ludusan cristian

  Buna ziua, va scriu in legatura cu 2 probleme la tuia:
  -avem mai multi tuia cam de 4 ani si am vazut zilele trecute ca incepe sa se schime la culoare frunzele , se fac ruginii , oare cu ce sa ii stropesc ( nu au fost stropiti cu nimic acest an)
  – a 2 a problema este : am plantat de la cineva in primavara mai multi tuia mari, au cam 8 ani si peste 2 m fiecare, au fost scosi cu un excavator cu mult pamant la radacina, au fost ok pana acum vreo 2 sapt ( aproape toti au flori ) dar cum se vede si in poze au inceput sa se usuce pe interior. As dori sa stiu cu tratament sa le fac pentru a nu ii pierde.
  multumesc

 • #23502 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, in privinta celor plantati, uscarea la interior este si un fenomen normal, deoarece nu patrunde lumina acolo.
  Puteti elimina partile uscate si aplica preventiv un tratament cu un fungicid pe baza de cupru precum Champ (https://www.botanistii.ro/nufarm-champ-77-wg.html), 30 g/10 l apa.
  Pe parcursul perioadei de vegetatie, ii puteti ajuta cu un ingrasamant, prin udare la radacina precum cel de la Hauert (https://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-arbori-si-arbusti-1-litru.html), se dilueaza un capac de ingrasamant in 1 l apa, iar aplicarea se poate face la 6-8 saptamani, din luna Martie si pana in Septembrie. Daca aveti si alti arbori/arbusti in gradina il puteti aplica si lor.

Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">