tuia cu ramuri ce se usuca din exterior spre interior

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina 17 aprilie 2019 la 8:50 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #21902 Răspuns
  Sergiu

  Bună ziua,

  Am plantat 11 bucăți de tuia in noiembrie, cam de o luna și ceva acestia au început sa se uste din exterior spre interior și mai ales la baza. Cum pot sa redresez aceasta problema? Va mulțumesc

 • #21937 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, este posibil ca aceste simptome sa apara si din cauza stresului suferit la plantare. Coniferele au nevoie de terenuri reavene, fertile, bine drenate, de aceea este important ca atunci cand se realizeaza plantarea sa fie pus pe fundul gropii un strat de pietris si nisip, tocmai pentru a permite scurgerea apei.
  Eliminati partile afectate si se poate aplica Razormin (https://www.botanistii.ro/atlantica-razormin-250-ml.html), impreuna cu apa de la udat, 30 ml se dilueaza in 10 l apa.
  Pe timpul verii, pentru intretinere, se poate aplica un ingrasamant precum cel de la Hauert (https://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-arbori-si-arbusti-1-litru.html).
  Atentie si la volumul de apa administrat, desi nu se poate preciza unul exact, este necesar sa evitati excesul, apa sa nu balteasca, iar radacinile sa aiba timp sa respire intre doua udari.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Anulare