Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Paul Pasc
      29 iulie 2019
      6 urează frunze verzi

      tuia cu panze de paianjen pe crengi

      Salutare,

      Am observat ca anul acesta ceva este ciudat, la mai multi clienti de-ai mei coniferele sufera … Am preluat acum curtea unui client care are 10 thuja cu inaltime de 4 m si toti au panza de paianjen pe crengi. In prima faza am facut un tratament cu un fungicid, Champ si am repetat dupa o saptamana, fara efect. Mi-a fost recomanda de la o Fitofarmacie un tratament : champ / topsin / nissorun, am repetat la o saptamana si fara efect. Astazi am incercat un Dihtane + decis tot la recomandarea „fito-farmacistului”.
      Precizez ca am curatat arbustii in interior de toate crengile uscate si am indepartat resturile uscate de pe jos la preluarea curtii.
      Voi ce folositi de obicei si are succes ?
      Pozele nu sunt recente, sunt de aprox o luna de cand am preluat curtea- ei arata la fel doar ca primul thuja cel mai afectat s-a uscat.

      Multumesc !

      # 59807

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 iulie 2019

      Buna ziua, panzele din prima si din a doua fotografie sunt mari, apartin paianjenului ‘’obisnuit’’, acesta nu este daunator, in cazul acarienilor panza este foarte fina si nu are aceste dimensiuni.
      Oricum, dumneavostra ati efectuat tratamente si cu un fungicid pe baza de cupru (Champ) si cu un alt fungicid (Dithane), acestea sunt recomandate in cazul bolilor la tuia, precum si tratamente cu acaricide/insecticide, deci din punct de vedere al tratamentelor, nu prea aveti ce sa mai aplicati (ati efectuat deja un numar de tratamente pentru a elimina posibilitatea unei boli).
      Cauzele pentru care ‘’sufera’’ pot fi foarte diverse, sunt multi factori ce trebuie luati in considerare: epoca in care au fost plantati, cum s-a realizat plantarea (cand este cazul), daca au avut parte de un volum corespunzator de apa, solul etc.
      Verificati totusi, la cei pe care ii aveti acum in grija, daca sunt prezente cumva orificii pe tulpina. Va asteptam raspunsul.

      # 59812
      0 urează frunze verzi
    • Laurentiu
      3 octombrie 2019

      Buna ziua,
      Am problema cu tuia, poze atasate, am efectuat in luna August tratamente cu champ, amlgherol, nurelle, si dithane in urma unor discutii avute pe forum la dumneavoastra, am respectat dozajul indicat pt fiecare in parte, dar au inceput sa apara din nou problem.
      In urma unor verificari am aflat ca este vorba de niste paianjeni care au depus si oua.
      Care sunt urmatorii pasi, va rog.
      Multumesc,

      # 59813
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 octombrie 2019

      Buna ziua, panzele din fotografiile atasate apartin paianjenului comun, ce nu este daunator plantelor, ci din contra, acesta este benefic. Va rugam sa ne precizati cand i-ati plantat, cum au fost achizitionati (ghiveci sau balot), daca aveau sistem radicular dezvoltat si daca ati administrat ceva la plantare.

      # 59818
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi