Vezi 7 fire de răspunsuri
    • Georgian
      30 aprilie 2020
      0 urează frunze verzi

      tuia cu foliaj rar – uscata in interior

      Buna ziua,va rog frumos cu un raspuns am partea de la tuii verzi dese cu aspect normal dar de la radacina pana la jumatate coronamentul este rar si foliajul nu este atat de bogat.Pana sa le tund in mijloc am gasit mult frunzis uscat si nu s-a mai regenerat.Doresc sa stropesc cu Fastac+Score250+Cropmax la 20l in total.Este bine ?Ce imi recomandati?Doza la Cropmax este singura pe care nu o cunosc si daca nu cumva Atonik trebuie folositsi in ce cantitate.Multumesc.

      # 60027

      7 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      30 aprilie 2020

      Buna ziua, uscarea in interior este un fenomen normal, intrucat acolo nu patrunde lumina. In ceea ce priveste efectuarea tratamentelor, ingrasamantul este indicat sa il aplicati la cateva zile dupa incheierea acestora. Cropmax (Cropmax, 20 ml), in cazul plantelor ornamentale se dizolva 15 ml/10 l apa. Este indicat sa eliminati ceea ce este uscat inainte de a aplica tratamentele. De asemenea, atunci cand doriti sa combinati un insecticid si un fungicid, este recomandat sa cititi cu atentie eticheta produselor. De regula sunt mentionate pe ambalaj substantele incompatibile in amestec (numele substantei active sau pH-ul acesteia). Cele mai multe fungicide sunt compatibile cu insecticidele si se pot administra in amestec, dar exista si exceptii. Se recomanda efectuarea unui test de compatibilitate. Amestecati o cantitate mai mica din substantele alese si observati daca sunt compatibile din punct de vedere chimic si fizic (nu folositi amestecul daca reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau se formeaza o spuma persistenta etc.).
      De asemenea, pentru a preveni brunificarea acelor, se poate avea in vedere aplicarea unui ingrasamant foliar special pentru conifere, precum Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml). Se dizolva 25 ml/ 10 L apa, si se aplica prin pulverizare pe ace. Este indicata repetarea administrarii acestui ingrasamant pe parcursul perioadei de vegetatie. In cazul coniferelor, este recomandat ca tratamentele preventive sa se efectueze cu fungicide cuprice, de exemplu Funguran (Funguran OH 50 WP, 30 g), 30 g/15 l apa, pe care sa il alternati la 10-14 zile cu un produs pe baza de mancozeb: Ridomil Gold (Ridomil Gold MZ 68 WG, 25 g) – 25 g/10 L apa. Sau, se poate opta pentru un fungicid ce contine atat cupru, dar si mancozeb precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g), 25 g/10 l apa.

      # 60030
      0 urează frunze verzi
    • bogdan
      3 mai 2020

      Buna ziua,
      Am 3 thuja uscati, drintr-un grup mai mare. Am dat mai devreme in an cu zeama bordeieza insa nu cred ca a avut vreun efect.
      Ce tratament imi recomandati, sper ca mai pot fi salvati?
      Multumesc
      Bogdan

      # 60031
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 mai 2020

      Buna ziua, din pacate, exemplarul din fotografia atasata pare uscat in totalitate, in cazul acestuia nu aveti cum sa mai interveniti.
      In ceea ce priveste celelalte exemplare, este recomandat sa eliminati partile uscate si sa aplicati un tratament preventiv, cu un fungicid ce contine atat cupru, cat si mancozeb, precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g). Se aplica prin pulverizare in doza 25 g/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a unu-doua tratamente la interval de 7-10 zile. La 10 – 12 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate administra un ingrasamant pentru conifere, precum Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa. Este indicata repetarea administrarii acestui ingrasamant pe parcursul perioadei de vegetatie.

      # 60033
      0 urează frunze verzi
    • bogdan
      5 mai 2020

      Multumesc pentru raspunsul prompt. Pentru un pir tarator, ca cel din poza atasata, ce-mi recomandati, va rog?

      # 60034
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 mai 2020

      In ceea ce priveste gazonul, in catalogul nostru de produse, singurul erbicid selectiv pentru gazon, care combate buruienile monocotiledonate anuale (cu frunza ingusta) este Foxtrot (Foxtrot 69 EW, 100 ml). Se dizolva 50 ml/10 l apa si se aplica prin pulverizare. Insa, de exemplu, pirul este o buruiana monocotiledonata perena cu o radacina bine dezvoltata in sol. De aceea, eficacitatea erbicidului este foarte mult influentata de conditiile de mediu, precum si de gradul de dezvoltare al buruienilor. Mai exact, acesti factori influenteaza daca erbicidul va avea efectul dorit. Erbicidul se aplica pe vreme calma (fara vant) si fara conditii de precipitatii. Iar o zi dupa aplicarea acestuia nu se uda gazonul.

      # 60036
      0 urează frunze verzi
    • bogdan
      5 mai 2020

      Multumesc, am dat cu Foxtrot, insa este foarte, foarte mult pir, precum in poze. Am vazut ca exista producatori care ofer erbicid ce se aplica pe toata suprafata gazonului, insa elimina doar buruienile.
      il aveti cumva in portofoliu?

      # 60037
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 mai 2020

      Produse similare nu se regasesc in catalogul nostru. Asa cum a fost mentionat mai sus, in cazul gazonului, singurul erbicid selectiv pentru acesta, disponibil in catalogul nostru de produse, care combate buruienile monocotiledonate anuale (cu frunza ingusta) este Foxtrot.

      # 60038
      0 urează frunze verzi
Vezi 7 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi