Vezi 4 fire de răspunsuri
  • Ionel David
   21 ianuarie 2016

   Tuia – creanga aplecata sub zapada

   Dupa zapezile de zilele astea, una cele 3 din crengi principale de tuia, care are cam 5 metri s-a aplecat cu varful pana la pamant. Am un parc pe aproape in Bucuresti si am mai mai vazut crengi de tuia in aceeasi situatie. La trei zile dupa asta am scuturat zapada si varful s-a ridicat cam un metru, (practic sta la orizontala). Radacina se pare ca nu s-a rupt. Afara sunt cam -15 grade- e foarte frig. Preciziez ca de cinci ani de cand m-am mutat in curtea asta nu mi s-a mai intamplat asa ceva. Mai sunt sanse sa se verticalizeze?
   Multumesc

   #59354 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   21 ianuarie 2016

   Daca nu s-a rupt din cauza greutatii pana acum, sunt sanse destul de mari sa se indrepte. Eventual, atunci cand vremea va permite, ii puteti monta o atela pe care veti lega creanga, dar nu foarte strans, doar cat sa poata sta dreapta iar in timp isi va reveni.

  • Ionel David
   26 ianuarie 2016

   Catre Tom Botanistul.
   Multumesc. Intre timp creanga sta cam la 45 de grade. E drept ca sprijita de un colt al balconului, dar e clar ca da semne de revenire.
   Daca nu se indreapta cu totul, ii pun o proptea cand dispare zapada.
   Mai am cateva intrebari. Cat traieste tuia? Am unele crengute de cca 10 cm care sunt maro din primavara trecuta. Ar fi bine sa le smulg? Care este ingrasamantul optim pentru tuia? Dar pentru molid? Recunosc ca sunt destule intrebari. Multumesc anticipat

   • Tom Botanistul, ajutor in gradina
    26 ianuarie 2016

    Acesti copaci traiesc foarte mult, putand ajunge chiar si la 200 de ani (depinde si de specie). Acele crengute le puteti verifica daca mai sunt verzi. Daca sunt uscate, ar trebui smulse. Ca ingrasaminte, pentru tuia si molid, este recomandat sa se aplice ingrasamant special pentru conifere (Ingrasamant organo – mineral pentru conifere, punga 1 kg).

  • Ionel David
   15 februarie 2016

   Va multumesc pentru raspunsurile legate de tuia. Deja creanga si-a revenit in mare masura.
   Va intreb si despre iarba. Am cam 150 mp de gradina in care am iarba. Ce ingrasamant imi recomandati? As vrea sa fie de tip solid (bobite), ca ma descurc mai bine decat cu amestecurile lichide.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   15 februarie 2016

   Ne bucuram sa auzim vesti bune din partea dumneavoastra. Ca ingrasamant pentru gazon, va putem recomanda chiar unul granulat (Ingrasamant pentru gazon, punga 3 kg).

Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.