Tuia – creanga aplecata sub zapada

Acest subiect conține 5 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 21 ianuarie 2016 la 5:12 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 5 Răspunsuri
 • #5078 Răspuns
  Ionel David

  Dupa zapezile de zilele astea, una cele 3 din crengi principale de tuia, care are cam 5 metri s-a aplecat cu varful pana la pamant. Am un parc pe aproape in Bucuresti si am mai mai vazut crengi de tuia in aceeasi situatie. La trei zile dupa asta am scuturat zapada si varful s-a ridicat cam un metru, (practic sta la orizontala). Radacina se pare ca nu s-a rupt. Afara sunt cam -15 grade- e foarte frig. Preciziez ca de cinci ani de cand m-am mutat in curtea asta nu mi s-a mai intamplat asa ceva. Mai sunt sanse sa se verticalizeze?
  Multumesc

 • #5080 Răspuns
  Tom Botanistul

  Daca nu s-a rupt din cauza greutatii pana acum, sunt sanse destul de mari sa se indrepte. Eventual, atunci cand vremea va permite, ii puteti monta o atela pe care veti lega creanga, dar nu foarte strans, doar cat sa poata sta dreapta iar in timp isi va reveni.

 • #5135 Răspuns
  Ionel David

  Catre Tom Botanistul.
  Multumesc. Intre timp creanga sta cam la 45 de grade. E drept ca sprijita de un colt al balconului, dar e clar ca da semne de revenire.
  Daca nu se indreapta cu totul, ii pun o proptea cand dispare zapada.
  Mai am cateva intrebari. Cat traieste tuia? Am unele crengute de cca 10 cm care sunt maro din primavara trecuta. Ar fi bine sa le smulg? Care este ingrasamantul optim pentru tuia? Dar pentru molid? Recunosc ca sunt destule intrebari. Multumesc anticipat

  • #5141 Răspuns
   Tom Botanistul

   Acesti copaci traiesc foarte mult, putand ajunge chiar si la 200 de ani (depinde si de specie). Acele crengute le puteti verifica daca mai sunt verzi. Daca sunt uscate, ar trebui smulse. Ca ingrasaminte, pentru tuia si molid, este recomandat sa se aplice ingrasamant special pentru conifere (http://www.botanistii.ro/agro-cs-ingrasamant-organo-mineral-conifere.html).

 • #5235 Răspuns
  Ionel David

  Va multumesc pentru raspunsurile legate de tuia. Deja creanga si-a revenit in mare masura.
  Va intreb si despre iarba. Am cam 150 mp de gradina in care am iarba. Ce ingrasamant imi recomandati? As vrea sa fie de tip solid (bobite), ca ma descurc mai bine decat cu amestecurile lichide.

 • #5238 Răspuns
  Tom Botanistul

  Ne bucuram sa auzim vesti bune din partea dumneavoastra. Ca ingrasamant pentru gazon, va putem recomanda chiar unul granulat (http://www.botanistii.ro/agro-cs-ingrasamant-gazon.html).


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">