Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Alexandrap
   5 mai 2020

   Tuia – atac afide, gandaci

   Buna ziua, am observat la tuia plantati acum 4 ani in curte ca au inceput sa devina afamii din interior spre varf si cand am inspectat ammobs un fel de afide adunate gramada pe ramuri si trunchi si un fel de viermi/ omizi pe ici colo. Ce tratament le putem da sa scapam de urateniile alea? Pana acum nj au avut nicio boala…au crescut frumos. Atasat poze.

   #60053 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   5 mai 2020

   Buna ziua, este indicata efectuarea unor tratamente cu insecticide precum Fasctac Active (Fastac Active, 5 ml), in doza 5 ml/ 10 l apa sau Karate Zeon (Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)), in doza 2 ml/ 13 l apa. Se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente la interval de 5-7 zile, precum si alternarea poduselor. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe arbore. De asemenea, este indicat sa eliminati, pe cat posibil ce este uscat.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de exterior
Tuia, Thuja

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Danciu Bogdan
  16 octombrie 2021
  Nu stiu cum se numeste aceasta problema evidentiata in poze. Va rog sa ma indrumati cum sa vindec planta deoarece acum incepe sa se usuce.
  0
  0
  Dan Buzu
  11 octombrie 2021
  Ce tip de leylandi credeti ca sunt cei din poza si ce tipuri de tratamente se aplica acum toamna. Au fost saditi acum 2-3 saptamani (din ghiveci).
  0
  1
  Mihaela
  10 octombrie 2021
  Am cumparat anul acesta cativa thuia au inceput sa se usuce am aplicat fertilizator compo iam plantat in luna septembrie va trimit poze
  1
  1
  Adelina Morusca
  5 octombrie 2021
  Am tuja in ghiveci ,si azi i-am curățat de frunzele uscate ,și acum as vrea sa dau cu 0-0-40 Azet HerbstKali,am citit pe site-ul dumneavoastră ca asta este recomandat pt sezonul rece,îmi puteți spune va rog la un ghiveci ce cantitate ar trebui sa pun?va atașez foto sa vedeți dimensiunea ghivecelor. Va mulțumesc
  0
  1
  Ovidiu
  4 octombrie 2021
  As vrea sa cumpar niste butasi de conifer leylandii. Vad ca sint si normali, din planta mamă, dar si altoiti. Daca ii intrebi pe cei ce au altoiti, iti spun ca sint mai buni ai lor, iar daca ii intrebi pe cei ce vand nealtoiti, la fel iti spun , ca cei nealtoiti sint mai buni. Care e adevarul? .
  0
  2