Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Dan
      24 august 2016
      1 urează frunze verzi

      Tuia argintiu care se usuca

      Ce pot face pt. un Tuia argintiu care se usuca pe inaltime (jumatate este sanatos, jumatate se usuca)?

      # 59379

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 august 2016

      La cel care este mai afectat trebuie sa-i continuati tratamentul cu substante pe baza de cupru precum Champ (Champ 77 WG, 30 g) sau Funguran (Funguran OH 50 WP, 30 g) si sa repetati tratamentul la 7 zile. De asemenea este indicat sa-l udati mai rar, chiar la 4-5 zile.

      # 59384
      0 urează frunze verzi
    • Stefan
      23 august 2021

      Buna ziua
      Va rog sa ma ajutati cu o schema de tratament pentru un tuia argintiu care a inceput sa se usuce dinspre interior iar partea de langa gard si alt tuia vecin este mult mai afectata. Am aplicat in primavara la interval de 2 saptamani 2 stropiri cu Champ 77WG si Coppermax si l-am ajutat cu AMN Fusek si AMN verde. Multumesc.

      # 104211
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        23 august 2021

        Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, va rugam sa atasati mai multe fotografii cat mai clare cu plantele in ansamblu si sa ne precizati mai multe detalii: cand au debutat simptomele? in ce zona sunt amplasate, care sunt conditiile de mediu (temperatura, umiditate)? la ce interval se realizeaza udarea, in ce mod? ati sesizat prezenta vreunui daunator?

        # 104257
        0 urează frunze verzi
    • Stefan
      31 august 2021

      Buna ziua
      Am revenit cu informatii si poze. Am pozat arborele din ce in ce mai aproape astfel incat sa se vada in intregime si in interior, acolo unde este afectat.
      Simptomele au debutat anul trecut iar in primavara am aplicat tratamentele descrise mai sus dar fara vreun efect vizibil. Tuia este in Ploiesti ca si localizare iar dpdv lumina/soare este amplasata intr-o zona unde soarele actioneaza direct la pranz iar dimineata si seara actiunea directa a soarelui este stopata de pomii din jur. Udarea se face prin instalatie de picurare, fiind facuta periodic pe timpul noptii si la intervale de timp ce tin de cum se prezinta solul respectiv udam cand solul se usuca dupa udarea precedenta. Nu am sesizat niciun daunator. In zona respectiva insa am sesizat ca au aparut pete de muschi verde, atat la baza arborelui cat si in gazonul din jur, probabil de la umiditatea destul de mare din acest an.

      # 105415
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        31 august 2021

        De obicei, la conifere, uscarea si degarnisirea frunzelor din interiorul coroanei reprezinta un proces normal deoarece lumina nu reuseste sa patrunda printre ramurile dese. De asemenea, poate fi cauzat si de alti factori, precum umiditatea excesiva, persistenta la nivelul radacinilor, solul compact, drenajul slab, care blocheaza procesele de absorbtie prin anumite portiuni ale radacinii. Astfel, este important sa asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), lasand solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire. In plus, este indicat sa afanati solul de la baza si sa mentineti o portiune de teren fara vegetatie, iar atunci cand udati gazonul, apa sa nu ajunga in dreptul arborelui.
        In continuare, este indicat sa indepartati portiunile uscate, apoi puteti administra cateva tratamente cu un ingrasamant precum AMN Nordalge, 500 ml, pentru a sprijini rezistenta plantei la factorii de stres si a imbunatati calitatea solului, dar si pentru a preveni dezvoltarea unor patogeni de sol. Se aplica prin udare, in doza de 30 ml/10 L apa.
        Pentru mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire tuia, puteti consulta articolul nostru (Tuia, informatii si sfaturi de ingrijire).

        # 105434
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi