Vezi 1 fir de răspunsuri
  • CARMEN
   21 octombrie 2022
   1 urează frunze verzi

   Tufanele atac daunatori

   Buna ziua
   Am atasat poze cu cateva tufe de crizanteme sau tufanele afectate de daunatori. Ele sunt afara, in gradina. In primele doua fotografii cred ca este vorba de paduchi sau purici de plante iar in ultimele doua presupun ca este un atac de omizi. De la sfarsitul lunii septembrie si pana in prezent am aplicat urmatoarele tratamente la interval de 7-10 zile in aceasta ordine: karate zeon, affirm, mavrik. Mi-a fost oarecum frica sa fac aplicari mai des pentru ca tufele prezinta boboci si nu am vrut sa le afectez. Cu toate tratamentele aplicate nu cred ca am reusit sa combat fenomenul. Pare sa se extinda si la alte tufe. Pot folosi mavrik in continuare? As mai avea o aplicare de 5l. Cu ce altceva as putea sa alternez? Ar trebui sa pulverizez o cantitate mai mare de solutie asupra unei tufe afectate? Eu am pulverizat strictul necesar. Din acelasi motiv. Pentru a nu afecta bobocii. Ce ma sfatuiti?

   #145152

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
   21 octombrie 2022

   Buna ziua. Din imaginile inserate se observa prezenta afidelor iar frunzele cu simptome de rosaturi este posibil sa fie atacate de insecte defoliatoare: omizi/larve. In acest caz, se recomanda aplicarea unor tratamente cu insecticide precum: Deltasap 2.5 EC, 5 ml si BactoSpeine DF, 10 g, prin alternare. Mai precis, primul tratament se recomanda a fi efectuat cu Deltasap 2.5 EC, 5 ml, iar dupa 7 zile poate fi aplicat tratamentul cu BactoSpeine DF, 10 g, prin pulverizare foliara conform indicatiilor de pe etichetele produselor. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutiile cat mai fin (Pulverizator manual Volpi TECH1), astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acestora pe planta, atat pe partile inferioare si superioare a frunzelor, cat si pe tulpina. De asemenea, puteti avea in vedere administrarea ingrasamantului organic AMN BonaVita, 500 ml, acesta are in compozitia sa bacterii benefice, ce contribuie la imbunatatirea calitatii substratului si implicit la revitalizarea plantelor. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente prin udare la radacina, la interval de 10-14 zile, conform recomandarilor de pe eticheta produsului.

   #145159
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
Decorative de exterior
Plante Ornamentale de Exterior

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi