Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Elenes Laura
   3 octombrie 2022
   1 urează frunze verzi

   tratamente viespi la grinda casei

   Bună ziua! Am o problema de o săptămână apar viespi în casa în doua camere care sunt una sub cealaltă pe coltul unde am sesizat afara ca roiesc viespi. La grinda. Se aude și un zumzet în perete. E casa de lemn. Ce masuri pot lua? Am doi copii și as vrea sa știu dacă trebuie să dau cu o substanța anume si dacă va trebuie sa nu intram în casa mai multe ore. Cautam cuibul , care cred ca este în perete.

   # 143739

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   4 octombrie 2022

   Buna ziua, avand in vedere ca le-ati sesizat prezenta in zona respectiva (grinda casei), pentru combatere, se recomanda efectuarea unui tratament cu un insecticid precum K-Othrine WG 250, 20 g sau Cytrol Forte WP, 20 g. Acestea se dizolva in apa conform recomandarilor de pe eticheta (in functie de produsul ales) si se aplica prin pulverizare, astfel incat solutia aplicata sa patrunda cat mai mult in zona respectiva (pentru ca viespile sa intre in contact cu aceasta). Totodata, este important de mentionat si faptul ca in momentul aplicarii tratamentului, viespile vor deveni agitate la contactul cu solutia, de aceea, este recomandat ca persoana ce efectueaza tratamentul sa fie imbracata cat mai gros, cu manusi si cu toate partile corpului acoperite, iar dupa aplicare sa paraseasca imediat zona tratata.
   De asemenea, pentru o combatere pe termen lung, daca cuibul este vizibil/accesibil este indicata indepartarea lui din locul respectiv, iar daca se afla in interior, se recomanda sigilarea zonei respective, pentru a preveni ca dupa o perioada viespile sa se reintoarca in acesta.
   Pentru mai multe informatii despre combaterea viespilor va rugam sa consultati si articolul urmator: Scapa de viespi, insecticide si capcane.

   # 143770
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-viespi
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Viespi – Pest control

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi