Tratamente tradafiri

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 29 martie 2017 la 9:33 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #9409 Răspuns
  Ionita Ion

  As dori sa stiu ce prim tratament sa aplic la trandafiri. Pana acum nu i-am stropit cu nimic. E nevoie si de fungicid si de insecticid ? Se pot amesteca? Ce produse sa folosesc? Multumesc pt raspuns, O zi buna!

 • #9441 Răspuns
  Tom Botanistul

  In prima parte a perioadei de vegetatie (cand plantele au format frunze) se poate aplica un tratament ce include 2 fungicide precum Polyram (http://www.botanistii.ro/basf-polyram-df.html) si Systhane Plus (http://www.botanistii.ro/cig-systhane-plus-24-e.html) si un insecticid precum Calypso (http://www.botanistii.ro/bayer-calypso-480-sc-20-ml.html). Fungicidele vor preveni boli precum fainarea, patari ale frunzelor, rugina iar insecticidul nu afecteaza insectele polenizatoare (in aceasta perioada pomii fiind infloriti) si ajuta la combaterea afidelor, viespilor si a altor daunatori. Produsele se pot amesteca (se dizolva pe rand fiecare produs). Polyram se utilizeaza in doza de 20 grame la 10 litri apa, Systhane Plus in doza de 2 ml la 10 litri apa iar Calypso in doza de 3 ml la 10 litri apa. Solutia se aplica prin pulverizare.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">