Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 iunie 2021

   Tratamente Omida paroasa a dudului – Buletin de avertizare nr.115

   Pentru prevenirea si combaterea omizii paroase a dudului (Hyphantria cunea), generatia I, se recomanda efectuarea tratamentelor fitosanitare la toate speciile de pomi (arbori si arbusti ornamentali, pomi fructiferi) cu produse specifice. 

   #93235 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 iunie 2021

   Impotriva acestui daunator se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum: Faster 10 CE, 2 ml, Kaiso Sorbie 5 EG, 1.5 g , Karate Zeon 50 CS, 2 ml sau BactoSpeine DF, 10 g. Sau alte produse pentru protecţie a plantelor omologate, pentru a fi folosite pe teritoriul Romaniei.

   Alte recomandări: Luaţi măsurile ce se impun pentru protecţia mediului înconjurător. Respectați cu strictețe normele de lucru cu produse pentru protecție a plantelor, normele de protecție și securitatea muncii, de protecție a albinelor și animalelor, în conformitate cu Legea nr. 383/2013 a apiculturii și cu Ordinul nr. 127/1991 al ACA din România; Ordinul comun nr. 45/1991 al Ministerului Agriculturii și Alimentației; 15b/3404/1991 al Dep. pentru Administrația Locală și 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor, precum și cu Protocolul de colaborare nr. 328432/2015, încheiat între ANF și ACA, și Protocolul de colaborare nr. 3242/103/21.10.2016 încheiat cu ROMAPIS (privind implementarea legislației în vederea protecției familiilor de albine împotriva intoxicațiilor cu produse pentru protecție a plantelor). Respectaţi obligaţiile ce vă revin conform Ordinului nr. 352/2015 pentru aprobarea normelor privind ecocondiţionalitatea în cadrul schemelor de sprijin pentru fermieri în România – SMR 10 – Introducerea pe piaţă a produselor pentru protecţie a plantelor, utilizatorii de produse pentru protecţie a plantelor şi prestatorii de servicii.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

plante decorative de exterior
Decorative de exterior
Decorative de exterior

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Madalina
  20 septembrie 2021
  Buna ziua, Am cateva garofite intr-un ghiveci care au inceput sa se usuce si sa faca petele din imagine, cand pun mana pe ele ma murdaresc - ca un praf maro. Langa ele am mai multe plante aromatice, insa am avut si rosii si ardei. A inceput sa apara de la garofita de langa rosii si acum se extinde si la celelate. Multumesc pentru ajutor!
  0
  1
  Iulia Alexandra
  14 septembrie 2021
  Buna ziua! In luna Martie a acestui an, am plantat un Arborele lui Iuda (Cercis siliquastrum), cu o inaltime de 60 cm. Acesta s-a prins si s-a mentinut verde si cu frunzite tot anul, dar cresterea lui a stagnat constant. Este ceva cu ce il pot ajuta sa se inalte? Momentan folosesc AMN Bonavita. Multumesc anticipat!
  1
  1
  Ion Minca
  13 septembrie 2021
  Am o zona verde cu un arbust ale carui frunze au capatat o tenta albicioasa. Initial am incercat cu Deltasap 2,5 EC alternat cu Kaiso Sorbie 5 EG (pe care le-am folosit la indicatiile dv. pentru a combate Omida paroasa la un buxus). Tratamentul zonei verzi nu a avut efect. Va rog sa-mi precizati ce boala are planta respectiva si ce tratament ar fi indicat. Am atasat citeva imagini - sper sa va ajute la diagnostic. Dupa cum se vede doar pe alocuri a mai ramas cite o frunza neafectata, complet verde.
  0
  3
  Cristina Robu
  9 septembrie 2021
  Buna ziua, Am o magnolie plantata in primavara aceasta, s-a prins si i-a mers foarte bine pana acum o luna si jumatate cand au inceput sa i se usuce frunzele si sa ii cada. Nu am observat un daunator, probabil e o ciuperca. Frunzele sunt albicioase, parca ar fi mucegaite. La fel si clematita, doar ca nu sunt albicioase frunzele, doar se usuca. Nu am aplicat niciun fel de ingrasamant sau tratament. La plantare am folosit granule de inrasamant. Clematita a avut flori din abundenta. La tuia din poza au inceput sa i se usuce frunzele de langa gard. Mai am si alti tuia, dar sunt ok. Doar la acesta i s-a ingalbenit frunzisul. Mentionez ca tuia e udat o data pe saptaman cu aprox 5-7 l de apa. magnolia si clematita sunt udate cam la 2-3 zile cu vreo 1-2 litri. La tuia am aplicat un tratament recomandat de dvs in primavara pentru ciuperca care facea ca frunzele sa se usuce din interior spre exterior, plus ingrasamant si au fost foarte bine toti tuia din curte. Solul este argilos. Astept cu interes raspunsul dvs. Va multumesc, Cristina
  1
  4
  Marin Lenghel
  9 septembrie 2021
  Cum sa inmultesc Prunus laurocerasus ? Va ro sa-mi spuneti . Vreau sa fac un gard viu, din august pun in apa cu Rozormin, nu mi s-a prins nicio planta.
  0
  5