Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   24 iunie 2021

   Tratamente Omida paroasa a dudului – Buletin de avertizare nr.115

   Pentru prevenirea si combaterea omizii paroase a dudului (Hyphantria cunea), generatia I, se recomanda efectuarea tratamentelor fitosanitare la toate speciile de pomi (arbori si arbusti ornamentali, pomi fructiferi) cu produse specifice. 

   #93235 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   24 iunie 2021

   Impotriva acestui daunator se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum: Faster 10 CE, 2 ml, Kaiso Sorbie 5 EG, 1.5 g , Karate Zeon 50 CS, 2 ml sau BactoSpeine DF, 10 g. Sau alte produse pentru protecţie a plantelor omologate, pentru a fi folosite pe teritoriul Romaniei.

   Alte recomandări: Luaţi măsurile ce se impun pentru protecţia mediului înconjurător. Respectați cu strictețe normele de lucru cu produse pentru protecție a plantelor, normele de protecție și securitatea muncii, de protecție a albinelor și animalelor, în conformitate cu Legea nr. 383/2013 a apiculturii și cu Ordinul nr. 127/1991 al ACA din România; Ordinul comun nr. 45/1991 al Ministerului Agriculturii și Alimentației; 15b/3404/1991 al Dep. pentru Administrația Locală și 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor, precum și cu Protocolul de colaborare nr. 328432/2015, încheiat între ANF și ACA, și Protocolul de colaborare nr. 3242/103/21.10.2016 încheiat cu ROMAPIS (privind implementarea legislației în vederea protecției familiilor de albine împotriva intoxicațiilor cu produse pentru protecție a plantelor). Respectaţi obligaţiile ce vă revin conform Ordinului nr. 352/2015 pentru aprobarea normelor privind ecocondiţionalitatea în cadrul schemelor de sprijin pentru fermieri în România – SMR 10 – Introducerea pe piaţă a produselor pentru protecţie a plantelor, utilizatorii de produse pentru protecţie a plantelor şi prestatorii de servicii.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

  Discuții pe teme similare

 • Anca
  22 iulie 2021
  vara asta am plantat cateva hortensii in curte, le am plantat intr o zona oarecum umbrita, si am folosit ingrasamant special de hortensii atuncicand le am plantat. pana de curand aratau foarte bine, dar acum arata deprimant...florile s au decolorat, multe s au uscat , desi le ud in fiecare seara. ce pot face diferit sau ce ingrasamant sa folosesc? Multumesc!
  0
  1
  Irina M.
  22 iulie 2021
  Buna ziua, Am o problema cu un gândac care mi a mâncat doua flori mari, fotinia și un prunus. Iar a doua problema ar fi ca fotinia nu prea a înfrunzit și am înțeles ca exista pe piața o soluție pentru revegetatie, aveți ceva recomandări? A treia problema o am cu furnicile care vin din exterior si vreau sa scap de ele evident. Am un copil de doi ani si o pisica. Deci am nevoie de un insecticid care sa nu ii afecteze. Va atasez o poza cu gandacul respectiv și plantele. Aștept o recomandare cu ce aș putea comanda de pe website. Multumesc.
  0
  1
  Sanda Popescu
  21 iulie 2021
  Pana acum l-am stropit cu cupru (acum 2 zile)
  0
  4
  BEURAN SANDA
  18 iulie 2021
  Buna ziua, am un arbust Euonimus cu frunze verzi si galbene a carui frunze par ca sunt mancate de o insecta . Arbustul se afla intr-un ghiveci foarte mare, pe balcon, in soare, la parter, inconjurat de vegetatia unui parc. Langa el mai sunt 2 ghivece cu acelasi tip de arbusti, dar arbustii sunt sanatosi....deocamdata!!! Va trimit cateva poze cu frunzele afectate si va rog sa imi spuneti cine il poate ataca si ce tratament pot sa ii fac ca sa il salvez. Va multumesc mult pentru atentie si pentru un sfat profesionist.
  0
  1
  Mihai
  12 iulie 2021
  Bună seara As vrea sa scap de câteva probleme din gradina, si as prefera sa folosesc soluții bio daca se poate: - paduchi lânosi pe magnolie, menta, capsun, zmeur - păianjeni (inteleg ca unii ataca plante precum taxus baccata, cupressocyparis leylandi) - probleme pentru care am atașat ceva poze: (Daca nu greșesc se numește Fainare și ciuperca) Mulțumesc.
  0
  3