Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Alexandru C.
   23 aprilie 2021
   1 urează frunze verzi

   Tratamente impotriva viermilor la visin si prun

   Buna ziua,

   Am rugamintea sa imi recomandati cu ce as putea stropi in aceasta perioada (inflorire) un visin si un prun impotriva viermilor care se dezvolta in fructe.

   In cazul prunului se mai manifesta si un fenomen de cadere semnificativa a prunelor in faza de crestere a acestora, cand sunt inca verzi sau partial coapte.

   Va multumesc

   # 86601

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 aprilie 2021

   Buna ziua, in fenofaza infloririi este indicat sa fie aplicat un insecticid prietenos cu albinele, precum: Mavrik 2 F, 5 ml in doza de 5 ml/10 L apa. Ulterior, pentru a preveni atacul daunatorilor/instalarea bolilor se recomanda aplicarea insecticidelor si fungicidelor adecvate, in functie de fiecare fenofaza. Pentru alegerea produselor potrivite, va rugam sa consultati urmatorul program de tratamente pentru samburoase: Specii samburoase – Program de tratamente
   Cauzele caderii fructelor pot fi multiple: atacul bolilor, daunatorilor, factori precum: lipsa elementelor nutritive din sol (de exemplu, lipsa fosforului si a potasiului accentueaza), seceta prelungita sau udarea excesiva dupa o perioada prelungita de seceta. De asemenea, poate fi si un fenomen normal numit cadere fiziologica, o triere naturala, un proces de autonormare. In urma acestui proces, raman doar fructele ce sunt mai bine dezvoltate si care au o pozitie mai buna in coroana.
   Totodata, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea unui ingrasamant precum: Tree Power Plus Baum, 1 kg. Acesta ajuta la prevenirea carentelor in microelemente, imbunatateste randamentul si gustul fructelor si sprijina rezistenta plantelor la factorii de stres. Se administreaza de 1-2 ori pe sezon.

   # 86606
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

viermii-fructelor-solutii-tratamente
Insecte daunatoare
Viermii Fructelor

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi