Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Cristi
      2 iulie 2019
      26 urează frunze verzi

      tratamente furnici cu aripi

      Buna ziua, cum pot scapă de furnicile cu aripi care și-au făcut cuib in pereții casei, am casa din lemn cu vata minerală , osb și placata cu polistiren ? Am dat polistirenul jos și se vad furnicile cum merg pe la îmbinarea plăcilor, am dat și găuri in osb și am ajuns la vata minerală dar nu am găsit mușuroiul.
      Ce produse și ce metoda pot aplica in aceasta situație pentru combaterea furnicilor?

      # 93344

      8 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 iulie 2019

      In aceasta situatie, puteti opta pentru un gel insecticid care are si atractant in compozitie precum Advion Furnici gel, 30 g. Acesta se aplica sub forma de „margele”sau linii mici de gel, insistandu-se pe cat posibil acolo unde se ascund furnicile. Are efect de „moarte in cascada”, exterminand intregul cuib (musuroi). Informatii detaliate sunt prezentate si in articolul urmator: Scapa de furnici, solutii si otrava.

      # 93345
      0 urează frunze verzi
    • Madalina
      14 august 2022

      Buna ziua! Ma confrunt cu aceste musculite. Sunt zburatoare si sunt mai ales in bucatarie. Ce pot fi si cum le pot elimina? Multumesc!

      # 137846
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        16 august 2022

        Buna ziua, doar pe baza fotografiei atasate nu se poate realiza o identificare. Astfel, pentru combatere, se recomanda efectuarea tratamentelor cu un insecticid de contact, cu spectru larg de actiune precum i2 AMP2 CL RTU, 1 litru, aplicat prin pulverizare pe suprafete, conform recomandarilor de pe eticheta.

        # 137968
        0 urează frunze verzi
      • Monica
        19 iulie 2023

        Bună seara,
        Asemenea musculițe aveam și noi, plecând din baie și întinzându-se prin toată casa, și nu am putut nicidecum scăpa de ele… pănă am descoperit că e o țeavă crăpată în perete. În momentul în care a fost reparată țeava, au dispărut și ele.
        Nu știu dacă e soluția pentru dvs, dar vedeți să nu fie vreo țeavă crăpată pe undeva.
        Musculițele noastre erau exact așa și erau cam agresive.

        # 177559
        0 urează frunze verzi
    • Vapsaroiu Simona
      16 aprilie 2023

      Buna ziua,imi ies la langa usa in casa furnici cu aripi sunt negre si cu aripi,am luat mai multe soluti dar nu scap de ele.Imi ies in casa pe langa usa in interior sunt trase tevile de calorifere.Si pe acolo imi vin furnici cu aripi.Am luat pafuri soluti nu scap de el.Ies si mor dar sunt enervante.Ce as mai putea folosi.Va multumesc frumos.Doresc ceva sa nu dauneze nou oamenilor in casa ca am si un bebe mic de 7 luni.Sa fie ceva indicat care nu dauneaza oamenilor care locuiesc in casa.Va multumesc

      # 160282
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        19 aprilie 2023

        Buna ziua, in acest caz, se recomanda efectuarea unui prim tratament prin pulverizare directa pe furnici, cu un produs precum Buglea, 100 ml. Acesta se dizolva in apa, conform recomandarilor de pe eticheta si se aplica prin pulverizare directa pe furnici. Aplicat doar in amestec cu apa, Buglea, 100 ml este non-toxic, de aceea, nu prezinta un risc, principiul lui de actiune fiind unul de natura mecanica, respectiv de imobilizare fizica a daunatorilor, in momentul in care intra in contact cu acestia.
        Ulterior, intrucat acest tratament are rolul de a elimina doar furnicile care intra in contact direct cu solutia pulverizata, pentru a diminua treptat populatia acestora, pana la eliminarea completa a cuibului, este indicata si utilizarea cu regularitate a unui gel insecticid precum MaxForce Quantum, 30 g, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta. Informatiile referitoare la modul de utilizare, precum si efectul acestuia asupra celorlalte vietuitoare (animale de casa, copii, etc.) sunt prezentate in mod detaliat atat in pagina produsului, cat si pe eticheta acestuia.
        Mai multe informatii despre combaterea furnicilor, produsele recomandate precum si alte masuri ce trebuie intreprinse sunt prezentate in articolul urmator: Scapa de furnici, solutii si otrava.

        # 160641
        0 urează frunze verzi
        • Magdalena
          31 iulie 2023

          Bună ziua. De câțiva ani, un mușuroi de furnici cu aripi și-a găsit loc sub casa mea.
          În perioada iulie-august, când roiesc, îmi apar multe astfel de furnici în dormitor, ieșind pe lângă plinta parchetului. Atât adulții cât și larve.
          În restul anului nu își fac simțită prezența.
          Spațiul este unul foarte curat, nu am mâncare în dormitor, deci nu vin la mâncare. Și din câte am observat, furnicile acestea nu se reîntorc în mușuroi.
          Așa că varianta exterminarii în cascadă, prin folosirea unor substanțe care să ajungă în mușuroi nu a fost utilă.
          De-a lungul timpului am încercat multe soluții- de la uleiuri esențiale, la spray uri clasice.
          Acestea au efect doar pentru moment, însă nu reușesc să scap de problemă pe termen lung.
          Ce recomandare îmi puteți face?
          Multumesc frumos

          # 179490
          0 urează frunze verzi
          • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
            31 iulie 2023

            Buna ziua, pentru a elimina o buna parte din populatia lor, se recomanda efectuarea unui prim tratament prin pulverizare, cu un insecticid cu spectru larg de combatere, precum i05 Pytrelina, 1 litru, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta. Ulterior, puteti avea in vedere si utilizarea unui gel insecticid, precum Advion Furnici Gel, 30 g , pentru a putea observa efectul acestuia asupra coloniei ramase.

            # 179648
            0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-furnici
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Furnici

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi