Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cristina
      10 august 2021
      0 urează frunze verzi

      tratament tuia uscata din interior catre exterior

      Buna ziua,

      Am cumpărat aceste plante acum 1,5 luni, le-am mutat in ghivece noi cu sol noi pentru conifere și ingrasamant la fel pr conducere, inițial a început doar o planta sa se îngălbenească și acum este uscat aproape de tot, am observat ca alta, alături de el, la fel a început sa se îngălbenească. Mentionez ca începe sa se îngălbenească din interior, spre exterior , aparent la exterior este o planta sănătoasă, dar când am verificat la baza ramurilor am observat problema. Atașez poze cu ambele plante.

      Multumesc

      # 102795

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      11 august 2021

      Buna ziua, in general, la conifere, uscarea si degarnisirea frunzelor de la baza plantei/din interiorul coroanei reprezinta, un proces normal, ce se datoreaza luminii care nu reuseste sa patrunda printre ramurile dese, insa poate fi cauzata si de o afectiune la nivelul radacinilor (umiditatea excesiva, compactarea substratului, drenaj slab etc.) sau de o afectiune de natura patogena. In plus, simptomele accentuate din primele fotografii pot aparea si in urma unui stres abiotic (temperaturile ridicate din ultima perioada, stresul suferit in urma transplantarii etc.). Astfel, se recomanda eliminarea partilor uscate si aplicarea unui tratament preventiv cu un fungicid pe baza de cupru: Champ 77 WG, 20 g. Se dizolva 20 g/10 L apa si se aplica prin pulverizare foliara.
      In plus, pentru a sprijini acomodarea plantelor, se recomanda administrarea periodica, prin udare, a unui ingrasamant organic, pe baza de extract de alge, ce imbunatateste permeabilitatea aerului in substrat si stimuleaza inradacinarea si cresterea sanatoasa: AMN Nordalge, 500 ml. Se dizolva 30 ml/10 L apa si se pot efectua 2-3 tratamente la interval de 14 zile.
      Din primavara si pe tot parcursul perioadei de vegetatie, pentru a preveni aparitia unor carente precum si brunificarea frunzisului, se recomanda administrarea foliara, a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale coniferelor: Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml.

      # 102841
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi