Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Melania David
      23 noiembrie 2020
      0 urează frunze verzi

      Tratament tuia recent plantate

      Buna ziua,

      Am plantat acum 1 săptămână 35 de tuia la 1.5 m. Cei din pepiniera mi-au recomandat ca tratament de aplicat până in iarnă cu Razormin, Champ și Vertimec. Le-am achiziționat însă, la Razormin am văzut e precizeazat că nu se aplica la temperaturi scăzute. Având în vedere că acum sunt in jur de 6-7 grade ziua, mai poate fi aplicat? Sunt eficiente aceste tratamente acum, în afara perioadei de vegetație?

      Mulțumesc!

      # 60595

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 noiembrie 2020

      Buna ziua, daca ati plantat tuile recent, atunci este important sa administrati stimulatorul de inradacinare Razormin, pentru a favoriza prinderea arborilor. Acesta se adauga (in doza de 30 ml/10 L apa) intr-o cantitate de apa egala cu cea folosita in mod obisnuit la udare (aprox. 8-10 litri per planta) si se administreaza cand sunt temperaturi pozitive si nu exista pericol de inghet. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente, la interval de 7-10 zile.
      De asemenea, daca plantele nu prezinta momentan simptome de afectiuni, le puteti aplica tratamentele foliare (Champ si Vertimec) in anul urmator, pentru preventie.
      Totodata, incepand din primavara, pentru a creste rezistenta coniferelor la anumiti factori de stres, se recomanda aplicarea unui ingrasamant granular precum AMN Natural Activ Bio (AMN Natural Activ-Bio, 1.5 kg), 50-150 g/mp.
      Ulterior, pe tot parcursul perioadei de vegetatie, este indicat sa administrati un fertilizant foliar special pentru conifere: Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), pentru a stimula cresterea sanatoasa a tuilor.

      # 60596
      0 urează frunze verzi
    • Melania David
      26 aprilie 2021

      Va multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune va rog, cum aplic produsul AMN Natural Activ Bio? Am 35 de bucati de tuia de 1.5 m. Aplic granulele pe pamantul din jurul tulpinii? Sau le amestec cu pamantul? Care este cantitatea de granule pe care trebuie sa o folosesc pentru fiecare tuia, ca sa imi dau seama ce cantitate trebuie sa achizitionez? Se repeta tratamentul la un anumit interval de timp? Mentionez ca am si folie de mulcire in jurul tuilor. Va multumesc frumos!

      # 86817
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        26 aprilie 2021

        AMN Natural Activ-Bio, 1.5 kg se aplica prin incorporare in sol, in doza de 50-150 g/mp. Pentru a imbunatati efectul ingrasamantului, dupa incorporare se recomanda udarea solului. In cazul in care incorporarea nu se poate aplica din cauza foliei de mulcire, puteti opta pentru un ingrasamant natural, aplicat prin udare, care sprijina si dezvoltarea radacinilor precum AMN BonaVita, 500 ml, 50 ml/10 L apa. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile.

        # 86824
        0 urează frunze verzi
    • Melania David
      10 mai 2021

      Va multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare legata de stropirile / tratamentele care trebuie aplicate.
      Am aplicat fertilizator atat foliar (Fir Fluid), cat si granule (AMN Natural Activ-Bio) si o prima stropire cu Champ 77. Deocamdata nu dau semne majore de imbolnavire, mai prezinta cateva uscaturi la baza si cateva dintre ramuri au varfurile innegrite (probail din cauza urinei de la pisicii vecinilor). Este recomandat sa adaug si o stropire cu Ridomil, sau sa mentin doar Champ 77 ca si tratament de preventie? De asemenea, pentru perioada primavara-vara-toamna cate tratamente de preventie cu Champ 77 sunt recomadate si la ce interval de timp? Va multumesc!

      # 87746
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        10 mai 2021

        Deoarece au inceput sa apara unele portiuni maronii, in primul rand, ar fi indicat sa eliminati totusi folia de mulcire de la baza plantelor, deoarece aceasta mentine o umiditate ridicata in sol si nu permite aerarea solului. Ulterior, puteti aplica 2 tratamente preventive cu fungicidele Champ 77 WG, 20 g si Ridomil Gold MZ 68 WG, 25 g, la interval de 10-14 zile. Este foarte important sa eliminati portiunile afectate inaintea aplicarii solutiilor. Ulterior, pe parcursul perioadei de vegetatie, puteti repeta tratamentele cu aceste doua fungicide la aparitia primelor simptome de afectiuni fitopatogene.

        # 87815
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi