Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andreea Radu
      3 iunie 2022
      2 urează frunze verzi

      Tratament plante ornamentale

      Buna ziua,
      Am mai multe plante la ghiveci pe balcon (balconul este inchis si am plase), insa nu ma pot bucura de ele..

      Pricipalii daunatori: tripsul canadian (care imi ataca efectiv toate plantele) , paduchele verde care mi-a acaparat gurita leului, si paianjenii de plante (anul trecut mi-au distrus panselutele si incep sa apara si la cele doua hortensii pe care le am)

      Initial ma tenta produsul https://www.botanistii.ro/nippon-soda-acaricid-mospilan-20-sg-3-g.html , insa nu stiu cat de ok este pentru plantele decorative.

      Imi puteti recomanda ceva cu cat mai putine contraindicatii pentru oameni si animale?

      Anul trecut am incercat sa le combat (in perioade diferite de timp – incercari nereusite) cu doua tipuri de solutii anti daunatori de la Agrecol / Protectie totala tripla de la Perfect Plant / solutie ulei de neem si detergent 100% natural de vase / solutie usturoi, ardei iute, si detergent 100% natural de vase – intrucat imi doream sa nu apelez la „chimic”.

      Lista plantelor mele ornamentale: hortensii, gurita leului, muscate, flori de piatra, begonii, petunii, dalii pitici, crizantema, gladiole si floarea soarelui. Pe langa asta am si patrunjel si leustean la ghiveci si mai plantez si seminte pentru papagalii mei 😀

      Totodata, mentionez ca stau intr-o zona cu multa vegetatie salbatica , unde nu se da cu niciun insecticid, asadar voi avea constant de „munca” cu daunatorii

      Multumesc anticipat!
      Si sper ca nu am dat dureri de cap 😀

      # 129789

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 iunie 2022

      Buna ziua. In acest caz, impotriva daunatorilor mentionati, puteti avea in vedere efectuarea mai multor tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un insecticid pe baza de extracte din plante si ulei de neem, precum Fytomax PM, 1 litru. Tratamentele se aplica prin pulverizare uniforma pe planta, atat pe partea superioara si inferioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Este indicat sa aplicati tratamentul tuturor plantelor din incinta respectiva.
      La 10-14 zile de la efectuarea tratamentelor cu insecticid, pentru a spori rezistenta plantelor la atacul agentilor fitopatogeni si pentru a tine daunatorii la distanta, este indicata administrarea regulata a unui ingrasamant precum AMN BioVit, 1 litru, aplicat direct prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta.
      De asemenea, pentru a captura potentiali daunatori, se recomanda folosirea unei capcane adezive, precum Impact Blue, 10 x 25 cm (pentru tripsi) si Impact Yellow, 10 x 25 cm (pentru afide, musculite) sau Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea capcanei si raman lipite de adezivul special.
      Ulterior, pentru a preveni carentele de microelemente, pe parcursul perioadei de vegetatie se poate administra un ingrasamant special pentru plantele decorative de interior Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Acesta se administreaza saptamanal, prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.

      # 129964
      0 urează frunze verzi
      • Andreea Radu
        21 iunie 2022

        Din pacate tratamentul recomandat nu m-a ajutat deloc in ceea ce priveste tripsul californian. Pe Gurita Leului am ajuns sa dau zilnic pentru ca s-au inmultit vazand cu ochii. Sunt dezamagita, mai ales ca a fost si costisitor tratamentul mentionat…
        Revin cu intrebarea daca Mospilan se poate utiliza la florile mentionate si as avea sanse sa scap de trips. Nu vreau sa imi pierd plantele.

        Attachments:
        # 131974
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          21 iunie 2022

          Buna ziua. Insecticidul Fytomax PM, 1 litru are in spectrul sau de combatere si tripsii, insa pentru a avea efect si pentru a evita aparitia formelor rezistente, este important sa se respecte intocmai recomandarile producatorului cu privire la intervalul dintre tratamente, doza si cantitatea de apa utilizata si evitarea pastrarii solutiei deja preparate mai mult de 24 de ore, intrucat isi pierde valabilitatea.
          In continuare, daca doriti, puteti efectua un tratament cu insecticidul Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 litri apa, prin pulverizare uniforma pe planta sau puteti opta pentru un insecticid omologat la plantele ornamentale, precum Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 5 ml/10 L apa. In plus, pentru a creste eficacitatea insecticidului, se poate adauga in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Totusi, este important de mentionat faptul ca acesti daunatori sunt mai dificil de combatut, chiar si cu insecticide chimice.

          # 131979
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

afide-sfaturi-combatere
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Afide

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi