Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Raluca Avram
      15 iulie 2021
      0 urează frunze verzi

      tratament pentru iederă care se usucă

      Bună ziua!

      Iedera plantată în curte, pe un gard de sârmă, se usucă. Nu este atacată de dăunători (nu am observat nimic nici pe frunze, nici pe tulpină, nici pe sol), însă frunzele se îngălbenesc și se usucă.
      Precizez că a fost plantată prin 2018 și în 2020 a avut o evoluție foarte bună, începând să crească mai repede și dezvoltând o tulpină mai lemnoasă.
      Din păcate, stă în soare direct toată ziua, la câmpie (Ilfov – Chiajna), însă încerc să compensez prin udare abundentă în fiecare seară (inclusiv pulverizare pe frunze, dar doar după apusul soarelui).

      Am plantate mai multe tulpini de iederă în același loc, dar doar una dintre ele suferă și se usucă. Celelalte sunt bine, au frunzulițe noi și arată proaspăt.

      Atașez câteva fotografii.

      Vă rog tare mult să mă ajutați cu un sfat privind produsele care ar putea să o ajute să-și revină. Vreau neapărat să mă bucur de ea și să-mi văd gardul îmbrăcat în iederă, așa cum visez încă de acum 4 ani. 🙂

      Vă mulțumesc anticipat și vă stau la dispoziție pentru orice detalii suplimentare.

      # 98605

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 iulie 2021

      Buna ziua. Din fotografiile atasate si informatiile oferite, cel mai probabil simptomele respective au aparut in urma unui stres abiotic: udare necorespunzatoare, temperaturi ridicate, carente nutritive etc.
      In acest caz, este indicat sa eliminati frunzele puternic afectate si sa efectuati un tratament preventiv cu un fungicid precum Zoxis 250 SC, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara.
      Pentru imbunatatirea calitatii solului, este recomandata administrarea unui ingrasamant special, ce sporeste activitatea microbiana si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor, precum Activator Organic pentru Sol, 350 ml. Se aplica prin udare la radacina, in doza 100 ml/ 10 l apa.
      Prin incorporare, se recomanda administrarea unui ingrasamant granular cu un continut ridicat de materie organica, special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor ornamentale, precum Ingrasamant Manna Bio Spezial, 1 kg, in doza de 80-120 g/mp.
      Totodata, este important ca udarea sa se faca moderat, cu cantitati suficiente de apa, lasand solul sa se usuce usor intre udari. Totodata, se recomanda afanarea solului de la baza si mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie.
      Pentru mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire, puteti consulta articolul nostru (Hedera, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 98614
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

iedera-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Iedera

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi