Tratament pentru basicarea frunzelor la ardei?

Acest subiect conține 5 răspunsuri are 1 voce și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 15 iunie 2017 la 3:40 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 5 Răspunsuri
 • #12555 Răspuns
  Adina Taf

  Buna ziua,
  As dori sa stiu cu ce pot trata basicarea frunzelor la ardei. Multumesc.

 • #12623 Răspuns
  Tom Botanistul

  Pentru combaterea basicarii frunzelor la ardei se pot efectua tratamente cu fungicide cum ar fi Melody Compact (http://www.botanistii.ro/melody-compact-49-wg-20-g.html), 20 grame dizolvate in 10 litri apa, sau Dithane (http://www.botanistii.ro/dowagro-dithane-m-45.html), 20 grame dizolvate in 10 litri apa.

 • #13822 Răspuns
  MARIA

  Cu ce sa tratez ardeii de ,,Piticirea tufelor” . Frunzele ardeiului CAPIA seama cu ce in fotografia expusa la VIROZE , boli ardei. Am tratat ulterior cu:Zeama bordeleza, Dithane , Actara si acum 7 zile Equation+Rovral(dupa ce au aparut semne de mana la rosii). Dupa aceste stropiri a plouat tot timpul la citeva ore sau a doua zi. Ce imi recomandati ? Multumesc

  • #13889 Răspuns
   Tom Botanistul

   Daca intr-adevar ardeii arata la fel ca cei atacati de virusul ce duce la “Piticirea si indesirea tufelor de ardei” atunci nu exista metode de combatere a virusului. Exista cateva metode de prevenire, cum ar fi:
   rasadurile vor fi produse in spatii in care nu se cultiva alte solanacee (tomate, vinete, etc);
   se vor distruge plantele gazda (buruienile) din cultura si din jurul parcelei;
   cultura de ardei se va izola de alte culturi de solanacee (tomate, vinete, cartofi, etc.);
   se vor face tratamente periodice cu insecticide, pentru controlul insectelor daunatoare;
   eliminarea plantelor atacate din cultura;
   cultivarea de soiuri rezistente;
   Pentru a evita transmiterea viruslui, se efectueaza tratamente periodice cu insecticide cum ar fi Eforia 45 ZC (http://www.botanistii.ro/syngenta-insecticid-agro-eforia-45-zc-15-ml.html), 15 ml dizolvati in 10 litri apa sau Actara (http://www.botanistii.ro/syngenta-actara-25-wg.html), 1.5 grame dizolvate in 10 litri apa.

 • #14728 Răspuns
  Gabriel

  Am efectuat un tratament cu calypso la vinete si ardei pentru a combate afidele si gandacul de colorado. acum sunt pe rod si nu stiu cand pot recolta. care este timpul de asteptare dupa efectuarea tratamentului?

Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">