Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Diana Șușca
   24 aprilie 2020

   tratament musculite in gradina

   Bună ziua,

   Gradina mea este infestata cu nori întregi de insecte. Nu îmi dau seama ce sunt. Am stropit deja cu actara, mospilan, și movento pe plante, fără nici un rezultat. Azi am stropit și pereții cu k-othrine, dar ele continuă să roiască în zonă.
   Am atașat pozele cu câteva așezate pe ghivece. Pe lângă acele musculițe din poze, mai sunt niște musculițe albe, care atunci când se așează pe ghivece si își strâng aripile, apar ca o dunguliță mică albă.
   Cu ce as mai putea stropi, sa le starpesc?
   De asemenea as avea nevoie de o recomandare pentru un produs anti căpușe, pe care sa îl pot da pe gazon astfel încât sa protejez copii de insecte.
   La cât timp după stropirea cu substanțe insecticide se poate merge cu tălpile goale pe iarbă?
   Va mulțumesc de ajutor!

   #70076 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   24 aprilie 2020

   Buna ziua, daca ati aplicat deja un tratament cu insecticidul K-Othrine, puteti repeta tratamentul dupa 7 zile (acesta nu se aplica pe pomii fructiferi sau alte plante de cultura, in cazul in care aveti). Insa, trebuie sa stiti ca fiind un insecticid de contact, insectele trebuie sa se aseze pe suprafetele pulverizate, iar daca cele cu care va confruntati sunt zburatoare, efectele tratamentelor sunt mult diminuate. Tratamentele aplicate nu au un efect repelent asupra insectelor respective si nu avem mai multe informatii despre astfel de substante. De asemenea, pentru combaterea unui spectru larg de insecte daunatoare, este indicata aplicarea insecticidul K-Othrine si pe gazon. In timpul tratamentului precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie nu vor avea acces in zona tratata. Dupa aceea, pentru siguranta (daca doriti ca, copiii sa mearga cu talpile goale pe iarba), se poate stropi gazonul cu apa curata.
   In cazul ghivecelor, este recomandata si amplasarea unor capcane adezive precum Impact yellow (Impact – yellow adeziv insecte).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.