Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Silasi Mihaela
   22 august 2019

   tratament musculita alba la ardei in solar

   Va rog sa ma ajutati am invazie de musculite si ceva insecte in solar pe gogoșari si ardei capia sunt foarte lipiciosi le am facut tratamente cu decis si tot asa sunt nu pot să mă scap cu ce as mai putea stropi si daca pot stropi si acuma cand se coc ma pot scăpa de invazia asta sau sa ii las asa sunt foarte lipiciosi cand ii strâng ajutatima va rog

   #70399 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   22 august 2019

   Se poate aplica Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g), intrucat acesta are in spectrul sau de combatere si musculita alba, fiind omologat pentru ardei, deci este precizat timpul de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare, care este de 3 zile.
   Din pacate, cel mai probabil nu le va elimina in totalitate, de aceea, pe viitor, in functie de culturile pe care le veti avea este important sa intreprindeti si masurile de igiena culturala. Mai exact, in toamna adunati toate resturile vegetale si distrugeti-le prin ardere, nu le compostati. Adultii ierneaza in in stratul de frunze, iar la anul o vor lua de la capat. La anul este important sa mentineti curata zona din jurul solarului, indepartati buruienile sunt gazde pentru musculite. In solar utilizati capcane adezive pentru a monitoriza prezenta musculitelor (ele va vor semnala prezenta lor si veti putea lua primele masuri mult mai rapid), precum Impact Yellow (Impact – yellow adeziv insecte).
   Un aspect important este ca, trebuie aplicate insecticide omologate pentru cultura respectiva (de exemplu, Decis Expert este recomandat pentru combaterea musculitei albe, insa nu este omologat pentru ardei, deci nu veti stii clar timpul de pauza), tratamentele trebuie repetate, alternate, pentru ca daunatorii sa nu manifeste rezistenta la o anumita substanta activa. Atentie si la momentul zilei in care efectuati tratamentele, cel mai indicat este dimineata, insa atentie si la temperatura din acel moment.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Ardei, Gogosari

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Alin
  2 septembrie 2021
  Buna ziua de cateva zile am observat la ardeii din solar ca au inceput sa se ofileasca, ce pot sa le fac sa ii salvez cu ce se poate trata?
  0
  1
  Bunul
  21 august 2021
  Ce puteti sa-mi spuneti despre "capusa ardeiului iute"? Alta denumire n-am, nu am gasit niciunde... Cum o starpesc?
  0
  4
  Deacu Oprel
  9 august 2021
  Plantaei i-au fost aplicate foliare precum nutrilife, orriva top, insecticide precum mospilan și vertimec și îngrășăminte precum calciu și verasol.
  1
  1
  Luca
  30 iulie 2021
  Gogoșarii sunt plantați într-un minisolar. De o săptămână am observat că gogoșarii (câțiva) au început să se îmbolnăvească.Irigarea e prin picurare și au și plasa de umbrire. Chiar nu stiu ce boală ar avea și care ar fii tratamentul. Țin să menționez că sunt într-un solar…
  0
  1
  Marcel Berbecar
  24 iulie 2021
  Primul etaj au facut gogosari iar la urmatoarele dupa ce cade floarea la gogosarii inca f. mici se ingalbeneste si se usuca codita iar apoi cade. Precizez ca asta se intampla la un singur soi din cele 3 pe care le am in solar. Au fost tratati si fertilizati la timp conform calendarului de tratamente de pe botanistii.
  0
  1