tratament musculita alba la ardei in solar

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina 22 august 2019 la 10:40 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #23930 Răspuns
  Silasi Mihaela

  Va rog sa ma ajutati am invazie de musculite si ceva insecte in solar pe gogoșari si ardei capia sunt foarte lipiciosi le am facut tratamente cu decis si tot asa sunt nu pot să mă scap cu ce as mai putea stropi si daca pot stropi si acuma cand se coc ma pot scăpa de invazia asta sau sa ii las asa sunt foarte lipiciosi cand ii strâng ajutatima va rog

 • #23957 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Se poate aplica Mospilan (https://www.botanistii.ro/nipponsoda-mospilan-20-sg.html), intrucat acesta are in spectrul sau de combatere si musculita alba, fiind omologat pentru ardei, deci este precizat timpul de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare, care este de 3 zile.
  Din pacate, cel mai probabil nu le va elimina in totalitate, de aceea, pe viitor, in functie de culturile pe care le veti avea este important sa intreprindeti si masurile de igiena culturala. Mai exact, in toamna adunati toate resturile vegetale si distrugeti-le prin ardere, nu le compostati. Adultii ierneaza in in stratul de frunze, iar la anul o vor lua de la capat. La anul este important sa mentineti curata zona din jurul solarului, indepartati buruienile sunt gazde pentru musculite. In solar utilizati capcane adezive pentru a monitoriza prezenta musculitelor (ele va vor semnala prezenta lor si veti putea lua primele masuri mult mai rapid), precum Impact Yellow (https://www.botanistii.ro/russell-ipm-impact-adeziv-insecte.html).
  Un aspect important este ca, trebuie aplicate insecticide omologate pentru cultura respectiva (de exemplu, Decis Expert este recomandat pentru combaterea musculitei albe, insa nu este omologat pentru ardei, deci nu veti stii clar timpul de pauza), tratamentele trebuie repetate, alternate, pentru ca daunatorii sa nu manifeste rezistenta la o anumita substanta activa. Atentie si la momentul zilei in care efectuati tratamentele, cel mai indicat este dimineata, insa atentie si la temperatura din acel moment.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">