Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Elena
      30 iunie 2020
      0 urează frunze verzi

      tratament musculita alba in solar la rosii

      Buna ziua . Am avut anul trecut mari probleme cu musculita albă in solarul de rosii vinete și ardei . Am pierdut tot . Am dezinfectat solarul și in primăvara am pus iar Rasaduri . Intr un colț de solar a apărut iar musculita albă . Am stropit tot solarul cu novadim și la 10 zile cu sunnite la Concentrațiile recomandate . Ptr sunnite un flacon de 15 ml la 20 l de apa . Am stropit de 2 ori cu novadim și de 2 ori cu sunnite alternativ . Pe moment au dispărut . Acum plantele sunt mari au rodit frumos și in același colț a apărut iar musculita . Am stropit ieri cu sunnite doar in colțul afectat . Este deja a treia stropire cu sunnite . Ce dau mai departe dacă nu dispare ? Asta este o întrebare . A doua : după atâtea stropiri cu insecticide puternice mai pot fi consumate roșiile , mai pot crede ca sunt BIO ? Menționez ca am stropit nu doar planta ci și solarul și pământul iar planta și pe frunze deasupra sonor dosul frunzei . Ieri am ridicat fiecare frunza și am stropit o pe ambele părți . Stropirilor le am făcut in urma discuțiilor cu 2 Botanista care lucrează la protecția plantelor . Acum câteva zile am citit ca sunnite se recomanda o data pe sezon și eu am dat de 2 ori in tot solarul și de 3 ori pe colțul afectat . Va rog sa îmi Spune-ți ce mai pot face și dacă roșiile mai sunt consumabile . Multumesc

      # 71924

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      30 iunie 2020

      Buna ziua, se recomanda alternarea cu un insecticid precum Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ). De asemenea, in solar, este indicata si utilizarea unei capcane adezive precum Impact Yellow (Impact – yellow adeziv insecte). Nu este indicat sa aplicati doua tratamente consecutive cu acelasi produs ori substanta activa, respectati dozele recomandate si perioada intre tratamente (7-10 zile), altfel daunatorii vor capata rezistenta. Tomatele nu mai pot fi considerate bio, cititi cu atentie eticheta si respectati timpul de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare si desigur, recomandarile de aplicare in functie de fiecare produs ales.

      # 71925
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tomate-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tomate, Rosii

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi