Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Anca
      15 mai 2020
      1 urează frunze verzi

      tratament mar tanar – frunze deformate

      Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu recomandarea unui produs pentru tratamentul unui mar. La sfarsitul lunii martie l-am stropit cu zeama bordeleza si ovipron. Multumesc!

      # 77231

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 mai 2020

      Buna ziua, acesta pare afectat de afide, iar in fotografia numarul trei este prezenta larva unei buburuze. Acestea parcurg anumite stadii pana ajung la ‘’forma’’ caracteristica, cunoscuta de toata lumea. Ele nu sunt daunatoare, ci din contra, sunt benefice, hranindu-se cu afide (paduchi de plante). Este recomandat sa aplicati un tratament cu un insecticid precum Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), 5 ml/10 l apa sau Calypso (Calypso 480 SC, 1.8 ml), 1,8 ml/9 l apa. Acestea se alterneaza in functie de evolutia atacului. Mai exact, primul tratament se efectueaza cu Mavrik, apoi, dupa 7-10 zile, daca este cazul, se va aplica Calypso. Controlati-l periodic, pentru a depista din timp eventualele simptome. Apoi, in functie de fenofaza, este recomandat sa efectuati tratamente preventive: Mar - Program de tratamente.

      # 77236
      0 urează frunze verzi
    • Radulescu Rares
      22 mai 2020

      Buna ziua; desi nu este vorba de un mar foarte tanar, in cazul acesta este util acelas tratament?

      # 77237
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 mai 2020

      Buna ziua, daca marul prezinta aceleasi simptome (afide) si nu se identifica si alti daunatori sau boli, puteti efectua tratamentul recomandat anterior impotriva afidelor, cu insecticidele Calypso si Mavrik.

      # 77239
      0 urează frunze verzi
    • BUJOR LAURA
      19 mai 2021

      Frunze deformate la mar
      Bună ziua
      Va rog sa ma ajutati cu un tratament ptr mar.A început sa I se deformeze frunzele.parca se strâng frunzele.daca se poate face acum tratament. Nu I s a mai făcut tratament.
      Mulțumesc mult.

      # 88810
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        19 mai 2021

        Buna ziua. Din imaginile atasate, marul pare sa fie atacat de afide. In acest caz, se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Deltasap 2.5 EC, 5 ml sau Movento 100 SC, 7.5 ml. Se pot efectua 2 tratamente la un interval de 7-10 zile, precum si alternarea produselor. Mai exact, daca primul tratament il efectuati cu Deltasap, al doilea tratament il puteti efectua cu Movento, la 7-10 zile fata de primul. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor.
        Pentru controlul bolilor si al daunatorilor, se recomanda efectuarea tratamentelor preventive din vegetatie. Pentru alegerea produselor potrivite in functie de fenofaza, puteti consulta urmatoarea schema de tratament la mar (Mar - Program de tratamente).
        Totodata, pe viitor, pentru a depista din timp prezenta daunatorilor (musculite, afide etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda utilizarea unei capcane adezive precum Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special.
        In plus, pe parcursul perioadei de vegetatie, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant precum Tree Power Plus Baum, 1 kg. Acesta ajuta la prevenirea carentelor in microelemente, imbunatateste randamentul si gustul fructelor si sprijina rezistenta plantelor la factorii de stres. Se administreaza de 1-2 ori pe sezon.

        # 88821
        0 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Mar

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi