tratament gutui afectat de monilioza

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina 2 octombrie 2019 la 12:59 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #24429 Răspuns
  silviu

  buna seara!
  am un gutui si aproape toate fructele prezinta aceasta afectiune, parte din ele au cazut, parte sunt inca in pom. Este monilinia si daca da, credeti ca urmare a unor tratamente poate fi eradicata in anul urmator (cu tratamente de iarna+cele de fenofaze)? ma gandesc ca fiind foarte avansata, chiar daca fac tratamentele, tot va fi prezenta. as dori sa transfer gutuiul intr o locatie noua si nu as vrea sa introduc boala si la alti copaci. multumesc frumos!

 • #24484 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, intr-adevar este prezenta monilioza, de aceea, este important sa adunati fructele afectate, atat cele din pom, insa si cele cazute (nu le lasati pe sol). Este recomandat sa efectuati tratamentele din perioada de repaus vegetativ si pe fenofaze prezentate in tabelul urmator https://www.botanistii.ro/blog/gutui-tabelul-tratamentelor/. Referitor la intrebarea dumneavoastra, in ceea ce priveste transplantarea, monilioza se poate instala daca sunt conditii favorabile. Mai multe detalii sunt prezentate in articolul urmator https://www.botanistii.ro/blog/monilioza-fructelor-de-semintoase-monilinia-fructigena/. Insa, daca veti aplica tratamente preventive in functie de fenofaza si pomilor pe care ii aveti in locatia respectiva (precum si cele din repaus), in mod normal nu trebuie sa aveti probleme.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">