Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alexandru I.
      30 octombrie 2020
      6 urează frunze verzi

      Tratament cupric tuia cu frunze ruginii

      Buna ziua am luat champ pt ca am tuya cu frunze ruginii din interior si am pe toate rasina care apare pe tulpina insa mi.arecomandat un gradinar fitosporin ca este mai bun. Puteti sa imi spuneti daca champ este bun sau nu. Multumesc frumos alex

      # 79187

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      30 octombrie 2020

      Buna ziua, in primul rand, trebuie sa stiti ca ambele fungicide pot fi utilizate pentru tratamentele impotriva bolilor la conifere, acestea fiind diferite prin compozitia lor si mai ales, prin modul de actiune impotriva patogenilor. Astfel, actiunea fungicidului Champ este una chimica, ce consta in blocarea functiilor enzimatice ale patogenului, datorita ionilor de Cupru din compozitia sa. De-a lungul timpului, au fost elaborate numeroase studii care confirma eficienta fungicidelor cuprice impotriva bolilor la conifere. Pe de alta parte, fungicidul Fitosporin este un compus biologic (biofungicid), in compozitia caruia se regaseste bacteria Bacillus subtilis, actiunea acestuia bazandu-se pe relatia antagonista dintre Bacillus si microorganismul patogen.

      De asemenea, este important de stiut ca de obicei, la conifere, uscarea si degarnisirea frunzelor de la baza plantei/din interiorul coroanei reprezinta, un proces normal, ce se datoreaza luminii care nu reuseste sa patrunda printre ramurile dese ale arborilor, insa poate fi cauzat si de alti factori, in special umiditatea excesiva, persistenta, din sol, drenajul slab, solul compact, care blocheaza procesele de absobtie prin anumite portiuni ale radacinii. Daca plantele dumneavoastra prezinta scurgeri de rasina pe trunchi, cel mai probabil sufera un stres declansat de factorii abiotici (sol, umiditate, structuri subterane care pot impiedica dezvoltarea sanatoasa a radacinilor etc.). In acest sens, pentru sanatatea plantelor, este importanta asigurarea conditiilor optime de mediu si de ingrijire, precum si a unei bune fertilizari. Astfel, momentan, avand in vedere ca plantele vor intra in perioada de repaus vegetativ (inclusiv coniferele), puteti aplica o ultima fertilizare cu un ingrasamant ce imbunatateste calitatea solului si sporeste activitatea radacinilor: Activator Organic pentru Sol, 350 ml. In anul urator, incepand din primavara este indicat sa aplicati un ingrasamant foliar special pentru conifere (Fir Fluid, 350 ml), pentru a preveni brunificarea frunzisului si a le asigura o crestere sanatoasa.

      # 79188
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi