Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Emil Eu
   19 iulie 2021

   tratament cartofi cu frunze uscate

   Buna ziua!A inceput sa dea mana la cartofi au toate frunzele uscate pe tulpina,au ramas doar varfurile verzi s au mai uscat si din plante, sunt si foarte deschise la culoare,ca tratament am folosit dithane vinerea trecută dar fara rezultat , ceva recomandari?

   #99073

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   19 iulie 2021

   Buna ziua, in cazul manei (si in general in cazul bolilor) un rol esential il au tratamentele preventive, deoarece, odata cu debutul primelor simptome (sau daca boala se afla deja intr-un stadiu avansat), tratamentele aplicate nu vor avea efectul scontat. Astfel, in acest moment, in functie de proportia in care este afectata cultura, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile cu un fungicid ce are si actiune curativa, precum Infinito 687,5 SC, 20 ml.
   In plus, pentru o crestere si dezvoltare armonioasa, trebuie acordata o atentie sporita si fertilizarii. De aceea, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea periodica, prin udare, a unui ingrasamant organic, special formulat pentru cerintele nutritionale ale legumelor: Ingrasamant Organic Legume Gemusezauber, 350 ml sau un ingrasamant granular, administrat prin incorporare: Ingrasamant Manna Bio Gemusedunger, 1 kg.
   Pentru alegerea tratamentelor adecvate in functie de fiecare fenofaza, va rugam sa consultati: Cartof - Program de tratamente.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tratament cartofi cu frunze uscate Comunitatea Botanistii
Legume
Cartof

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec