Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cristina Chiorean
      11 martie 2019
      2 urează frunze verzi

      tratament azalee cu frunze cazute

      Bună ziua. Am primit și eu o Azalee superba. Am ținut-o în loc semiluminos și am udat-o o data la 2 zile. În cameră fiind o temperatura de 20,5 grade. După aproximativ 2 luni, toate frunzele au început sa ii cadă, deși erau verzi. Pământul era ud, asa ca am renunțat sa o mai ud și am scos – o la afara, în jur de 10-15 grade. Acum e cam uscată. Am început să o ud din nou. Credeți că o mai pot salva?

      # 79920

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 martie 2019

      Multumim pentru detaliile furnizate si pentru poza postata pe forumul nostru https://www.botanistii.ro/forum/informatii-despre/sfaturi-ingrijire-azalee-ce-se-usuca/. Eliminati florile trecute, aplicand taietura chiar sub ele. Eliminati si lastarii mai subtiri, ce nu sunt plasati corespunzator. Ati specificat ca ati trecut-o brusc de la 20,5 C la 10-15 C. Este indicat sa evitati aceste socuri termice. Trebuie sa stiti ca este o specie ce toamna are nevoie de o perioada de repaus, moment in care aceasta este amplasata in locuri racoroase si luminate, aceste lucrari ajutand-o sa se pregateasca pentru o noua inflorire in primavara.
      Pentru a va putea face o idee, trebuie sa stiti ca temperatura optima pentru cresterea rhododendronului este de aproximativ 22-25 C ziua, iar noaptea 16-18 C. La o temperatura de 13 C, cresterea este mult incetinita.
      Atentie si la temperatura apei folosita la udare, deoarece, udarea cu apa prea rece are drept consecinte aparitia de cloroze si incetinirea cresterii. Apa de ploaie (daca aveti posibilitatea) este ideala sau daca folositi apa de la robinet, lasati-o 24 ore intr-un vas deschis, apoi, se poate utiliza.
      De asemenea, udarea in exces trebuie evitata deoarece, sistemul radicular fasciculat foarte fin si foarte dens este expus asfixierii si putrezirii.
      Pentru a o ajuta sa treaca peste stresul suferit, se poate aplica un ingrasamant prin udare la radacina precum Amalgerol (Amalgerol, 100 ml), se dizolva 2-5 ml in 10 l apa.
      Concentrati-va pe respectarea masurilor de ingrijire si va rugam sa ne precizati daca ati sesizat prezenta daunatorilor.

      # 79921
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

rhododendron-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Rhododendron

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi