Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Gabriel
      23 iunie 2021
      1 urează frunze verzi

      tratament ardei cu frunze uscate

      Buna ziua! Am o cultura de gogosari de aproximativ 1000mp. am identificat mai multe probleme diferite la plante. Pe langa acestea unele din ele au stagnat in crestere. Va rog sa ma ajutati cu informatii daca se poate

      # 93142

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 iunie 2021

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, avem rugamintea sa atasati cateva fotografii cu plantele si in ansamblu si sa ne precizati mai multe detalii: unde este amplasata cultura? cand au debutat simptomele? ati administrat vreun tratament/ingrasamant, in ce doze? care sunt conditiile de mediu (temperatura, umiditate), la ce interval se realizeaza udarea?

      # 93191
      0 urează frunze verzi
    • Gabriel
      24 iunie 2021

      Buna ziua! Cultura este amplasata in camp(ograda, suprafata agricola fiind imprejmuita de pomi fructiferi mai exact pruni). Ardeii au fost plantati pe bilon cu sistem de irigare prin picurare. Parcela pe care sunt plantati, are o anumita inclinatie asa ca, in partea inclinata a fost mereu tendinta de a se acumula umiditate sau apa mai multa. Majoritatea plantelor ce au stagnat sunt situate in partea inferioara. In partea superioara a parcelei, plantele snt viguroase si din punctul meu de vedere sanatoase.
      Ca ingrasamant, inainte de plantare am administrat aproxiativ 7 tone gunoi de grajd. La 2 saptamani dupa plantare am administrat prin fertirigare Codiorgan A50+Mineralgold 10:30:10+Mineralgold 20:20:20. Temperaturile au fost undeva la 18-20 grade pe timp de noapte si 30-35 pe timp de zi in ultimele 2 zile depasind 35 de grade. Am mai admnistrat mospilam si amistar(azi) ca fungicide si insecticide, din fiecare o singura data. De udat ud in medie la 3 zile. Tin sa mentionez ca principala problema este stagnarea cresterii asa cum reiese si din poze insa am unele plante care au gauri pe frunze sau se usuca pur si simplu, acestea fiind mai putine.

      # 93195
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ardei-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ardei

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi