Vezi 2 fire de răspunsuri
    • MariusD
      26 mai 2021
      0 urează frunze verzi

      tratament arbore conifer cu parti uscate

      Buna ziua. Ma putet ajuta cu un tratament pentru situatia din poze? Multumesc!

      # 89715

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      26 mai 2021

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre arbore: unde este amplasat, care sunt conditiile de mediu (sol, lumina, umiditate)? La ce interval de timp realizati udarea? Cand au debutat simptomele, mai exact? Ati aplicat vreun tratament/ingrasamant de curand? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta?
      De asemenea, va rugam sa atasati cateva imagini clare si cu arborele in ansamblu.

      # 89721
      0 urează frunze verzi
    • MariusD
      27 mai 2021

      Buna ziua. Solul este putin argilos si umed. Are soare in prima parte a zilei. Este udat automat de 3 aspersoare din 2 in 2 zile. Problema mai serioasa a inceput anul aceste. Initial era foarte putin afectat dar cu trecerea timpului a inceput sa se agraveze.Mentionez ca si anul trecut a avut aceasta problema dar la un nivel mult mai mic(erau afectate cateva grengute de langa tulpina). Nu i-am aplicat nici un tratament pana acum. Singurul ingrasamant aplicat a fost un unul de gazon (Agro) acum 2 luni . Nu am observat daunatori. Atasez inca 3 poze. Multumesc

      # 89723
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        27 mai 2021

        Din informatiile oferite, cel mai probabil simptomele respective au fost determinate de o afectiune la nivelul radacinii (solul compact, umiditatea excesiva, drenajul slab etc.). Astfel, este important sa asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire. Totodata, nu se recomanda udarea prin aspersiune (apa nu trebuie sa ajunga pe ramuri). In plus, in fotografii se observa si prezenta pietrisului. Este indicat sa indepartati acele pietre deoarece acestea pastreaza umiditatea ridicata la nivelul radacinii, iar coniferele sunt sensibile la stagnarea apei in zona radiculara.
        In continuare, se recomanda eliminarea partilor uscate si aplicarea unui fungicid pe baza de cupru, precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, iar la 7-10 zile de la aplicarea tratamentului, este indicat sa alternati cu un produs pe baza de mancozeb, precum Ridomil Gold MZ 68 WG, 25 g, in doza de 25 g/10 L apa. Tratamentele se aplica prin pulverizare foliara.
        La 10-12 zile de la incheierea tratamentelor, este indicata administrarea unui ingrasamant special pentru conifere, precum Evergreen Fluid, 350 ml. Acesta sprijina rezistenta plantelor la boli, mareste densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Se aplica prin pulverizare foliara, in doza de 25 ml/10 L apa. Se pot efectua 3-4 tratamente, pe parcursul perioadei de vegetatie.
        Totodata, pentru imbunatatirea calitatii solului, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant special, ce sporeste activitatea microbiana si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor precum Activator Organic pentru Sol, 350 ml. Se aplica prin udare la radacina in doza 100 ml/ 10 L apa, iar solul trebuie putin afanat.

        # 89788
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi