Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Constantin
   24 aprilie 2020
   23 urează frunze verzi

   transplantare kiwi

   Buna ziua,
   Am cumparat azi un pomisor de kiwi, Actinidia deliciosa del Boskoop. El se afla intr-un ghiveci micut dar vreau sa il mut intr-un ghiveci mare de 50l si vrwau sa ramana acolo, adica nu intentionez sa il plantez afara. Este ok? Va trai si va face fructe? Il voi pastra intr-o terasa de sticla gen sera. Ce sfaturi imi puteti da?
   Va multumesc

   # 79394

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   28 aprilie 2020

   Kiwi poate creste si in ghiveci, cu conditia ca taierile sa se efectueze periodic, pentru a mentine un aspect de tufa al plantei. Fructificarea, insa, depinde de diversi factori de ingrijire si de mediu, dar mai ales de prezenta ambelor exemplare (planta mascula si planta femela), pentru realizarea polenizarii. Pentru o dezvoltare normala a plantei, se recomanda folosirea unui substrat usor, cu un drenaj bun (https://www.botanistii.ro/agro-cs-substrat-plante-camera.html) si amplasarea intr-un spatiu aerisit, partial umbrit. In plus, se va evita crearea unei umiditati ridicate in substrat, administrand apa in cantitati moderate, numai atunci cand acesta se usuca partial. De asemenea, pentru stimularea cresterii, este indicat sa-i administrati un fertilizant echilibrat, pe tot parcursul perioadei de vegetatie (https://www.botanistii.ro/holland-cropmax-20-ml.html).

   # 79395
   1 urează frunze verzi
  • LUCA GHEORGHE
   10 septembrie 2023

   Buna ziua.Am plantat un kiwi ,a crescit pana la analtimea de1,5 m si a anceput sa se usuce, ni ia dat nici un lastar ,ce pot sai mai fac

   # 184297
   4 urează frunze verzi
   • Tom BotanistulSPECIALIST
    11 septembrie 2023

    Buna ziua! Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii: cand a fost facuta plantarea, unde, care sunt conditiile de mediu (lumina, umiditate), cand si cum se fac udarile, daca s-au aplicat sau nu tratamente. De asemenea, atasati cateva poze clare cu planta.

    # 184423
    0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

kiwi-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Kiwi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi