• Acest subiect este gol.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   1 martie 2017

   Spatiul disponibil radacinilor unei plante reprezinta un factor limitativ: cu cat radacinile beneficiaza de mai mult spatiu, cu atat planta se poate dezvolta si creste in voie. Plantarea in gradina nu ridica probleme, planta isi dezvolta sistemul radicular cat si unde are nevoie. La ghiveci, oricat de mare va fi, la un moment dat va fi stanjenita cresterea plantei. La trandafiri, pentru inceput, probabil ca ghivecele dumneavoastra vor fi bune dar in scurt timp cresterea radacinilor va fi limitata de peretii vasului. In ceea ce priveste Lonicera sempervirens, Wisteria sau mesteacanul, ghiveciul de care vorbiti ar fi cam mic pentru ele. La fel, ar fi mult limitata cresterea la un moment dat.

   #80069
   0 urează frunze verzi
  • Ana- maria avram
   1 martie 2017
   0 urează frunze verzi

   trandafiri in ghiveci – plantare in gradina

   Buna ziua! Am o multime de trandafiri si doresc sa mai plantez on aceasta primavara. Conditiile fac ca, desi am mult spatiu, sunt nevoita sa plantez trandafirii in ghivece ( din cauza conditiilor de umbra de la pomi sau cand nu e umbra sunt catzeii cam nebuni) . Am cateva ghivece foarte mari din plastic, iarna tund si ingrop trandafirii si inconjur ghiveciul cu material izolant. Mai am o multine de ghivece din terracota groasa, vechi, dar nu chiar asa de mari. Au un diametru de 30 cm si o adancime de 50- 60 cm. Ajunge pentru un butas cu radacina? Avantajul ar fi ca iarna u- as puta muta intr- un hambar protejat, sau daca o sa construiesc, un solar. Regiunea in care na aflu este de deal, iernile sunt usor nai putin geroase decat in Bucuresti. Anul acesta b- am avut sub minus 15 noptile. Nu mi- a inghetat nici un trandafir, nici cei miniatura. I- am ingropat si am pus zapada multa peste ei. Merge sa ii plantez in ghivecele ceramice sau sunt totusi prea micu? A…. si am nai comandat 2 varietati de lonicera cele semper virem, acelea merg in ghivecele de care va scriam? Si o wisterie, glicina mov, aia sigur nu va incapea… dar as putea construi o jardiniera de lemn. Pentru wisteria, ce dimensiune ar trebui sa aibe, minim, jardiniera? Am mqi conandat si un mesteacan purpuriu. Nici ala nu are lic in livada, ca acolo sunt pomi fructiferi, nu l- ar vedea nimeni. Iar zona de agrement e betonata, acoperita de pietris sau umbrita. De aceea sunt nevoita sa recurg la jardiniere sau ghivece, amplasabile peste pietris. Multumesc anticipat de sugestie

   #80068

   1 Răspuns

   Răspunde
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

trandafiri in ghiveci - plantare in gradina Comunitatea Botanistii
Decorative de exterior
Trandafiri pentru petale

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare