Vezi 3 fire de răspunsuri
    • George S.
      3 iulie 2020
      0 urează frunze verzi

      Trandafiri- carenta de fier

      Ce fel de probleme au acești trandafiri și cu ce as putea sa le dau?!!.. Mulțumesc!

      # 72983

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 iulie 2020

      Sunt mai multe simptome prezente, inclusiv carenta de fier. De asemenea, este prezenta si boala rozeta, transmisa de acarieni. Acei lastari cu frunzele mici rosiatice ar trebui eliminati si distrusi. Se poate preveni doar extinderea bolii prin aplicarea de acaricide cum ar fi Floramite 240 SC, 5 mlsau Vertimec 1.8 EC, 10 ml. Pentru fainarea se recomanda aplicarea unui fungicid precum: Topas 100 EC, 3 ml. Ca si ingrasamant se recomanda administrarea unuia special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestora, precum: Ingrasamant trandafiri Hauert, 1 kg sau Ingrasamant Manna Bio Spezial, 1 kg.

      # 72988
      0 urează frunze verzi
    • irina
      19 august 2020

      Buna ziua. Apelez din nou la ajutorul dvs pt trandafirii mei care sunt plantati pe terasa, in ghivece mari, dar printre ei mai sunt ghivece si cu alte plante (echinaceea, salvie, lavanda, geranium etc). Toti sunt trandafiri englezesti (daca are vreo importanta). Intampin mai multe probleme:
      – frunze care se ingalbenesc pe jumatate din trandafir, au marginile maronii in timp ce cealalta jumatate de planta nu pare sa fie afectata (inca !?) – poza 1
      – la aceeasi planta, pe lastarii tineri, atat pe dosul frunzelor cat si pe boboci si ulterior pe fata inferioara, la baza petalelor florilor deschise, am observat niste daunatori care fac mici orificii in petale poze 2 si 3
      La un alt trandafir frunzele au discoloratii, atat pe lastarii tineri cat si pe cei vechi si, in plus, au aparut niste insecte asemanatoare unor paianjeni negri (au cca 2-3mm, cred ca 6 picioare si sunt ff rapizi). Astazi dimineata am gasit o colonie intreaga (cred ca erau 10-12 exemplare) care „dormeau” pe o frunza…i-am distrus, dar nu cred ca erau singurii si i-am mai observat sporadic si pe alte plante: lavanda, clematita, euonimus
      La un al trilea trandafir am numeroase frunze care se ingalbenesc si cad dupa ce in prealabil se pateaza maroniu (poza)
      Precizez ca am aplicat mai multe tratamente in cursul verii, atat cu insecticide (affirm, score, actara), fungicide (Calypso, Topas, Switch, Ortiva top)- au mai fost probleme si am beneficiat de ajutorul dvs – cat si cu fertilizanti foliari (Cropmax, Biplantol) si cu eliberare prelungita (fertilizant specific David Austin, cumparat odata cu trandafirii). Ultimul tratament a fost aplicat la 01.08 cu Ortiva (am avut patare pe geranium si am tratat si trandafirii) si fertilizant foliar Biplantol pe 10.08.
      Imi cer scuze pentru mail-ul cam lung, dar ma bazez in continuare pe sfaturile dvs!
      Cu multumiri,

      # 72989
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      19 august 2020

      Buna ziua, impotriva daunatorilor este indicat sa efectuati tratamente cu insecticide precum Movento 100 SC (Movento 100 SC, 7.5 ml), in doza de 7,5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare sau Mavrik 2F (Mavrik 2 F, 5 ml ), in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare. Se pot efectua 2 tratamente la interval de 5-7 zile, precum si alternarea produselor. De exemplu, daca primul tratament il efectuati cu Movento, urmatorul tratament il puteti efectua cu Mavrik, la 5-7 zile fata de primul.
      De asemenea, la 3-5 zile de la aplicarea insecticidelor, puteti efectua un tratament cu fungicid precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare.
      Totodata, la 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, pentru a stimula refacerea frunzisului si a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, este indicat sa aplicati un fertilizant precum Terra-Sorb Foliar, 250 ml, in doza de 25 ml/10 L apa. Se pot aplica 2-3 tratamente, prin pulverizare pe plante, la interval de 10-14 zile. Deoarece ati mai aplicat un ingrasamant, este indicat sa verificati eticheta produsului folosit pentru a vedea perioada de actiune a ingrasamantului. Dupa incheierea acestei perioade, puteti utiliza produsul Terra-Sorb.

      # 72994
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

trandafiri-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafiri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi